Närhälsan Norrmalm vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Vill du vara med och bygga framtidens vårdcentral och utveckla nya arbetssätt där teamarbete och digitalisering står i centrum? Då är Närhälsan Norrmalm vårdcentralen för dig! Vi ligger just nu i startgroparna för planering/byggnation av ny vårdcentral med inflyttning 2026/2027.

Närhälsan Norrmalm vårdcentral är en växande vårdcentral med ca 13 500 listade patienter, centralt belägen i Skövde. På vårdcentralen arbetar ca 50 medarbetare. Arbetsgruppen består av flera erfarna distriktsläkare, distriktssjuksköterskor, specialistsjuksköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor och ett team för psykisk hälsa med psykologer, kurator och psykiatrisköterska.

Vi är måna om att våra medarbetare ska trivas och att det är en god stämning på arbetsplatsen. Vi arbetar kontinuerligt med utveckling och att alla ska vara delaktiga i våra högt uppsatta mål som driver oss framåt. Vi är stolta över verksamheten och hoppas att tillsammans med dig få fortsätta forma framtidens vård.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Som diabetessköterska kommer du bli en del av vårt diabetesteam, i dagsläget bestående av två diabetessköterskor och en läkare. Teamet har lång erfarenhet och god kompetens inom diabetesvård.

Dina arbetsuppgifter på vårdcentralen spänner sig över ett brett arbetsfält där du möter patienter i olika åldrar och situationer. Du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande i första linjens vård. Patientmöten sker via telefon, digitala vårdmöten, mottagningsbesök och hembesök.

Arbetet sker genom både akut och planerad verksamhet. Du arbetar till stor del självständigt med egen mottagning där du triagerar, behandlar och följer upp patienter. Arbetar sker i ett nära samarbete med kollegor från de olika yrkesgrupperna på enheten men även tillsammans med andra aktörer såsom hemsjukvård och annan specialistvård. Tillsammans med vårdcentralens ledning och dina kollegor arbetar du för att utveckla och driva verksamheten framåt. Att utbilda framtidens kollegor är en viktig och givande del, därför ingår även handledning av kollegor och studenter i ditt uppdrag.

Arbete på Skövde jourcentral kan komma att ingå. 

Länk till Närhälsans hemsida, arbeta som sjuksköterska på vårdcentral: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/for-dig-som-sjukskoterska/

Om dig

Du är distriktssköterska/legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning inom diabetesvård. Alternativt är du distriktssköterska med önskan om att påbörja utbildning inom diabetesvård. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom primärvård.

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du patienter med många olika behov. Därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Du behöver trivas med teamarbete och ha lätt för att samarbeta. Du kan formulera dig väl i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling, samt att du lever upp till Närhälsans kärnvärden: Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt

Resor i tjänsten förekommer.                                                   

Intervjuer på vårdcentral kommer att hållas löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Efter ansökningstiden gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1829
Kontakt
  • Johanna Andersson, Enhetschef, 0730-705317
Facklig företrädare
  • Åsa Pettersson, Vårdförbundet, åsa.pettersson@vgregion.se
  • Lena Jansson, Vårdförbundet, 0724-519414
Publicerat 2024-04-17
Sista ansökningsdag 2024-05-15

Tillbaka till lediga jobb