Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Specialistmedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

På Koagulationscentrum Sahlgrenska utreds och vårdas patienter, både barn och vuxna, med blödningsrubbningar. Till oss kommer patienter från hela landet och Koagulationscentrum är en av tre mottagningar i Sverige som utreder och behandlar olika blödningsrubbningar, bland annat hemofili och von Willebrands sjukdom. Mottagningen tar hand om problem kopplade till sjukdomarna och vi bedriver så kallad "comprehensive care". Vården av barn sköts tillsammans med barnläkare inom teamet. På mottagningen bedrivs forskning om blödarsjuka och andra koagulationsrubbningar. Mottagningen har öppenvård med verksamhet dagtid måndag till fredag. Teamet består idag av två sjuksköterskor, sju läkare, två fysioterapeuter och en administratör.

Vi kan erbjuda dig en spännande och utvecklande verksamhet där du har stor möjlighet till vidareutveckling och utbildning. Du kommer arbeta tillsammans med erfarna kollegor och få gedigen upplärning och bredvidgång. Du erbjuds en kunskapsintensiv och patientorienterad arbetsplats med stor flexibilitet.

Arbetsuppgifter

Du kommer vara en viktig del av teamet på mottagningen.

Du kommer arbeta i ett multiprofessionellt team och i nära samarbete med koagulationsläkare och barnläkare.

Du har en central roll i att möta patienters behov, göra medicinska och omvårdnadsmässiga bedömningar och prioriteringar.

Du utgör ett stöd för familjer drabbade av blödningsrubbningar. En viktig arbetsuppgift är patient- och anhörigundervisning.

Du ger behandling till patienter och har sjuksköterskemottagning tillsammans med kollega.

Du koordinerar vården för våra patienter inom regionen.

Du kommer att fungera som konsultsjuksköterska inom SU för våra patienter.

Du kommer att göra informationsbesök på förskolor, skolor, äldreboende och hembesök vid behov.

Du kommer att arbeta med forskningsstudier och nationella register.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård för barn och ungdomar. Du skall ha erfarenhet av att arbeta med barn. Det är meriterande om du har arbetat inom hematologiska-  och eller koagulationssjukdomar.

Du ska ha lätt för att samarbeta men samtidigt är det av stor betydelse att du är trygg med att agera självständigt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1797
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marie Fransson , 0735-663801
  • Sektionsledare , Jennie Grob , 0735-622310
Facklig företrädare
  • Anna Olovsson Enlöf , 031-3428635
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb