Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Du kommer att arbeta i team bestående av läkare, sjuksköterska, psykologer, socionomer och sekreterare. Som psykoterapeut kommer dina arbetsuppgifter att vara bedömnings- och behandlingsarbete med barn, ungdomar och deras familjer. Du kommer även att samverka med andra verksamheter riktade till barn och unga.

Om oss
BUP mottagning Borås är en av tre öppenvårdsmottagningar inom barn- och ungdomspsykiatrin och ingår i verksamhetsområde psykiatri på Södra Älvsborgs Sjukhus. BUP Borås uppdrag är nybesök, utredningar och behandlingar. Vi tar emot remisser från ”En väg in” och gör bedömningar om barnets behov av utredning. Utredningarna i nuläget görs på SMART psykiatri och på det regionala utredningsteamet. Målet är att i framtiden skall alla utredningar göras på BUP mottagning Borås och på regionala utredningsenheten.

Vi erbjuder olika behandlingar till barn med ångest, depression, trauma, tvång och NP problematik. Vi arbetar med grupp eller enskild behandling, och arbetar med barnet/ ungdomen, dess familj och nätverket.

Vi på mottagningen strävar efter en god arbetsmiljö där medarbetarna kan känna arbetsglädje. och värnar om varandras hälsa och mående. Vi ser sambandet mellan medarbetarnas mående och möjligheten för oss att erbjuda våra patienter god vård. Vi arbetar aktivt med att utveckla våra arbetsmetoder och utvecklingsarbetet på mottagningen är ett gemensamt ansvar.

Din profil
Vi söker en legitimerad psykoterapeut alternativt att du är socionom med minst steg 1 utbildning i KBT. Du ska ha intresse och kompetens för att utveckla vården och en vilja att arbeta med behandling av barn och ungdomar som har psykiatrisk ohälsa. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från psykiatri, socialtjänst, behandlingsarbete eller liknande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet där vi söker dig med ansvarskänsla och god förmåga att se möjligheter i olika situationer. Du kan arbeta självständigt men samtidigt ha ett gott samarbete med kollegor och övriga samarbetspartners såsom skola, socialtjänst, primärvård samt andra Vårdgrannar. Du är trygg och trivs i din yrkesroll och har ett genuint intresse för människor där du sätter patientens bästa i centrum och är lyhörd för dennes behov.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på de som erbjuds anställning.

Välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga utbildningsbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1792
Kontakt
  • Adel Rado Sumi, vårdenhetschef , 072-4535814,adel.rado-sumi@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SSR, 010-4356403
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb