Södra Älvsborgs Sjukhus, VO medicin

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
På diabetes- och endokrinmottagningen arbetar vi med patienter med typ 1 diabetes och komplexa fall av typ 2 diabetes. Vi har också patienter med endokrina sjukdomar som t.ex. sjukdomar i binjurar, hypofysen och könshormonproducerande organ eller ovanliga ärftliga sjukdomar eller bristtillstånd som påverkar hormonproduktion och ämnesomsättning. På mottagningen jobbar läkare, sjuksköterskor och medicinska fotvårdsterapeuter.

Nu söker vi en sjuksköterska som med kompetens och intresse för dessa patientgrupper vill bli en del av vår mottagning och utveckla vården tillsammans med övrig mottagningspersonal. Du som sjuksköterska kommer tillsammans med läkare ha ansvaret för diabetespatienter och endokrinpatienter som innebär arbetsuppgifter såsom uppföljning, kontroller, rådgivning till patienter och anhöriga, endokrina belastningar, utprovning av hjälpmedel, stöd till avdelningspersonal etc.

Vi strävar hela tiden med att utveckla och förbättra mottagningsarbetet genom en personcentrerad vård där vi håller hög kvalitet men också att utveckla mottagningens arbetssätt så att vi kan räcka till för de patienter som behöver oss nu och i framtiden. Vi söker dig som med engagemang och förmåga till nytänkande vill vara en del för att driva utvecklingen av mottagningen framåt ex. med stöd av digitaliserade arbetssätt. Du tycker om att arbeta och stötta patienten utifrån sina behov och det är betydelsefullt att du har lätt för att samarbeta med andra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med arbetstider förlagda dagtid måndag-fredag.  

Om oss
Inom verksamhetsområde (VO) medicin arbetar ca 450 medarbetare och inom tre sektioner. De tre sektionerna erbjuder ett brett utbud inom de invärtes medicinska specialiteterna. Vår mottagning tillhör medicinsektionen och har verksamhet både i Borås och Skene.

Vad vi erbjuder dig
Vi är ett glatt och positivt gäng som söker en ny medarbetare! Vi erbjuder dig ett stimulerande och roligt arbete med möjlighet till att lära och utvecklas inom diabetes- och endokrinologisk vård. Introduktionen och kompetenshöjande insatser är individuell beroende på din erfarenhet.

Din profil
Vi söker dig som har svensk sjuksköterskelegitimation och har erfarenhet i yrket, gärna med vidareutbildning inom diabetes. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med diabetes- endokrinpatienter. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet där god samarbetsförmåga är ett krav men också att kunna arbeta självständigt och ta initiativ.

Vill du veta mer? Kom gärna på studiebesök till oss.

Bifoga yrkeslegitimation i din ansökan. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1657
Kontakt
  • Malin Camper, vårdenhetschef, 070-0816991
Facklig företrädare
  • Ellinor Johansson, Vårdförbundet, 033-6161964
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-18

Tillbaka till lediga jobb