Närhälsan Fyrbodal

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Vårdsamverkan Fyrbodal är en arena för samverkan mellan hälso- och sjukvården och kommunerna i Fyrbodalsområdet i frågor som rör vård, stöd, omsorg och skola/elevhälsa.

Vi omorganiserar Vårdsamverkan Fyrbodal och söker en processledare för regional primärvård med placering inom Närhälsan. Tillsammans med kollegor från NU-sjukvården och kommunalförbundet stöttar du styrgruppen för Vårdsamverkan Fyrbodal samt lokala chefer. Ni arbetar med att utveckla gemensamma arbetssätt.

Processledarna kommer bland annat att ansvara för organisering och administrering i beredningen av samverkansärenden. Ni kommer också ge metodstöd till de lokala vårdsamverkansgrupperna i Fyrbodalskommunerna och även ingå i de olika utvecklingsforum som organiseras inom Vårdsamverkan Fyrbodal.

Om arbetet

Som processledare inom Vårdsamverkan Fyrbodal har du en central roll på ett brett arbetsfält. Du arbetar på uppdrag av styrgruppen och i nära samarbete med styrgruppen, utvecklingsgrupper och lokala vårdsamverkansgrupper. Du ska ha ett opartiskt förhållningssätt gentemot huvudmännen oavsett organisatorisk tillhörighet. Ditt ansvar inkluderar att identifiera behov av insatser, stödja i att skapa handlingsplaner och omsätta dessa i samverkansaktiviteter på både delregional och lokal nivå.

Uppdraget varierar beroende på vilka frågor som är aktuella, exempel på arbetsuppgifter är.

  • Kommunikation och implementering: Du kommunicerar och implementerar gällande avtal, överenskommelser, riktlinjer och rutiner inom vårdsamverkan.
  • Kunskap och utbildning: Du bistår med att tillgodose lokala behov av kunskap och utbildning inom samverkan. Det innebär att inhämta kunskap och goda exempel för det delregionala vårdsamverkansarbetet samt bidra till utvecklingen av den delregionala och lokala vårdsamverkan.
  • Avvikelsehantering: Du bör kunna hantera avvikelser och utifrån identifierade behov driva processer framåt med en problemlösande inställning.
  • Omvärldsbevaka: Du är nyfiken och håller dig uppdaterad på omvärlden när det gäller hälso-och sjukvård, socialtjänst samt skola/elevhälsa.

Om dig

Vi söker dig med relevant högskoleexamen inom hälso- och sjukvård, samhällsvetenskap, folkhälsa eller socialt arbete. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från primärvården och samverkansarbete. Vi ser även att du har erfarenhet av utvecklingsstödjande arbetssätt i process eller projekt.

Som person bör du ta initiativ och etablera kontakter med verksamhetsföreträdare och uppdragsgivare. Dessutom bör du kunna uttrycka dig väl i både tal och skrift samt sammanställa komplex information på ett lättillgängligt sätt.

Övrigt

Samverkanskontoret är placerat i Uddevalla.

Resor i tjänsten förekommer, B-körkort erfordras.

Intervjuer planeras genomföras onsdag den 17/4 kl. 08.00 och 09.00 samt fredag den 19/4 kl. 15.00 och 16.00

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Maj 2024 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1611
Kontakt
  • Ulrika Holmqvist, Primärvårdschef V1, 070-6616905
  • Sofia Eriksson, HR, 072-2253851
Facklig företrädare
  • Anne-liz Hjelte, Kommunal, 010-4415042
  • Ulrika Odén, Vårdförbundet, 0724-528045
  • Lisa Norberg, Vision, 0700-207784
  • Git Olofsson, Saco, 072-2063558
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb