Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Som sjuksköterska på psykiatrimottagning affektiv kommer du att ha varierade arbetsuppgifter. Det är ett självständigt arbete där du alltid har teamet som stöd. Du kommer att vara fast vårdkontakt till en andel av mottagningens patienter. I huvudsak kommer du att arbeta med medicinska uppföljningar, bedömningar utifrån ett omvårdnadsperspektiv och stabiliserande behandlande stödinsatser. Du kommer att arbeta med individuella kontakter och samverkan med andra instanser så som kommun, försäkringskassa och arbetsförmedling.

Om oss
Verksamhetsområde psykiatri vid Södra Älvsborgs Sjukhus utgörs av flera öppenvårdsmottagningar, akutmottagningar samt heldygnsvård. Psykiatrimottagning affektiv är en öppenvårdsmottagning placerad i Borås där huvuduppdraget är att betjäna vuxna patienter med affektiva tillstånd, såsom bipolär sjukdom och recidiverande depression. Vi har också ett utredningsuppdrag som innefattar basutredningar och våra psykologer gör fördjupade neuropsykiatriska utredningar samt personlighetssyndromsutredningar.

På mottagningen arbetar ca 25 personer. Arbetet präglas av samarbete i tvärprofessionella team om arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, sekreterare, sjuksköterskor, skötare, socionom, specialistläkare, psykologer, psykoterapeut, vårdenhetschef och tillgång till rehabkoordinator. Arbetsgruppen har genomgående hög kompetens, flera är specialistutbildade och har många års erfarenhet. Gruppen präglas av kollegialt stöd, engagemang i arbetsuppgifter, ambition att utveckla och utvecklas samt humor.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykiatrisjuksköterska alternativt legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av psykiatrisk heldygnsvård eller öppenvård.

Det här är rätt roll för dig som är trygg i din arbetsroll, gillar att arbeta i team och har en personlig mognad. Därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och att du är genuint intresserad av människor och yrket. Du behöver B-körkort eftersom du kan behöva vara med och göra hembesök.

Läser du sista terminen på sjuksköterskeprogrammet eller har mindre än fyra månaders yrkeserfarenhet hänvisas du att söka till våra introduktionsprogram. Läs mer om SÄS introduktionserbjudande till dig som nyexaminerad sjuksköterska här.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-07-15 eller efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1589
Kontakt
  • Carina Forsberg Eriksson, vårdenhetschef, 033-6162542,carina.forsberg@vgregion.se
  • Evelina Kostamis, leg psykiatrisjuksköterska, 033-6162554,evelina.kostamis@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Lena Andersson, Vårdförbundet, 033-6162137
Publicerat 2024-03-26
Sista ansökningsdag 2024-04-16

Tillbaka till lediga jobb