Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Allergimottagning Sahlgrenska

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Allergologen på Sahlgrenska Universitetssjukhus är en av Sveriges största allergikliniker.

Allergologen

På allergimottagningen utreder och behandlar vi patienter med svår astma, allergier och överkänslighet i övre och nedre luftvägar, mag-tarmkanal samt olika systemiska reaktioner. Vår astmaverksamhet är omfattande och vanliga frågeställningar rör astmadiagnostik och differentialdiagnoser samt behandling vid svår astma inklusive användning av olika biologiska läkemedel. Vi utreder även svår allergisk rinokonjunktivit, anafylaxi, hereditärt och andra typer av angioödem samt allergi eller annan överkänslighet för födoämnen och läkemedel. För diagnostik använder vi ett flertal tester och provokationsmodeller. Vi har också en omfattande verksamhet med allergen immunterapi, såväl SCIT som SLIT. Flertalet patienter återremitteras efter utredning och insatt behandling till primärvården, men patienter med svår astma eller allergisk sjukdom följs på Allergimottagningen. De nya behandlingsmöjligheter som tillkommit under senare år för svår astma, rinokonjunktivit och hereditärt angioödem har varit mycket positiva för våra patienter och vi ser fram emot ytterligare nya spännande behandlingsmöjligheter.

Vi har samarbete med Krefting Research Centre när det gäller forskning inom astma och allergi och även med gastroenterologen.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga läkaruppgifter inom specialiteten Allergisjukdomar i öppenvård. Vi förväntar oss också att man deltar i forskning och utvecklingsarbete inom kliniken.

Om dig

Du som söker är redan specialist i allergologi eller har en basspecialitet som är förenlig med allergologi som tilläggsspecialitet.  Du kan också vara legitimerad läkare utan basspecialitet men intresserad av allergologi som specialitet.

Villkor

Individuell utbildningsplan och individuell handledning av specialistkompetent läkare sker enligt Socialstyrelsens författningssamling SOSFS 2015:8 eller Hälso och sjukvård, tandvård, hälsoskydd och socialtjänst HLSF-FS 2021:8.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1576
Kontakt
  • Sektionschef, Karin Rahm , 0700-823934
  • Tf Studierektor, Monica Arvidsson , 0703-258689
Facklig företrädare
  • SACO, Alexander Holm, 031-3427199
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb