Sjukhusen i väster, Hjärt- och diabetesmottagning Högsbo närsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Högsbo närsjukhus erbjuder en spännande arbetsplats där du får möjlighet att arbeta efter nya arbetssätt och där du kommer att vara en viktig del i införandet av nya innovativa arbetsformer för nära vård. Högsbo närsjukhus är ett så kallat smart sjukhus där vi kombinerar innovativa arbetssätt med framtidens IT-stöd för att möjliggöra vård med hög kvalitet med patienten i fokus. På sjukhuset finns dagkirurgiskt centrum, specialistcentrum med radiologi och provtagning för vuxna och barn. Högsbo närsjukhus är en viktig del i utvecklingen av närsjukvården i Göteborgsområdet.

Nu har vi flyttat vår välfungerande verksamhet på Frölunda Specialistsjukhus till nya fina lokaler på Högsbo närsjukhus. Vi har fått ett utökat uppdrag och vi söker därför ytterligare en kardiolog för att förstärka vårt nuvarande team. På hjärtmottagningen arbetar erfarna hjärtsjuksköterskor och undersköterskor i nära samarbete med läkarna och vi värnar om vår gemensamma arbetsmiljö.

Vi söker en självständig läkare som vill arbeta och utveckla mottagningsverksamheten på nya Högsbo närsjukhus. Välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter är sedvanliga läkaruppgifter på en hjärtmottagning. På Högsbo arbetar vi med en sammanhållen vårdkedja för diagnostik, utredning och behandling där patienten erbjuds kontinuitet genom hela kedjan. Dina arbetsuppgifter som läkare består huvudsakligen av patientmöten där utredningar som hjärtultraljud, arbets-EKG och Holterundersökningar är vanliga inslag i din vardag. I arbetsuppgifterna ingår även remissbedömningar och utvecklingsarbete i hjärtteamet.

Kvalifikationer
Vi vänder oss till dig som har specialistkompetens inom kardiologi och internmedicin. Kompetens och erfarenhet gällande utförande och tolkning av UCG är ett krav då du utför många UCG självständigt. Vidare vill vi att du ser de stora fördelarna att arbeta teambaserat kring patienterna och aktivt bidrar med kunskap och fint bemötande av dina kollegor och patienter. Vi har möjlighet att erbjuda arbete på deltid för dig som samtidigt har ett forskningsuppdrag eller är i behov av en flexibel anställningsform.

Välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% kan diskuteras
Ort Högsbo
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1575
Kontakt
  • Ida Söderbaum Elm, enhetschef, 0707-315106
Facklig företrädare
  • Sofia Manousou, läkarförbundet, sofia.manousou@vgregion.se
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb