Sjukhusen i väster, Psykiatrimottagning Angereds närsjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Är du kurator och intresserad av psykiatri i en mångkulturell miljö? Då kan du vara den medarbetare vi söker!

Om vår verksamhet
Angereds Närsjukhus har som målsättning att vara en attraktiv arbetsgivare genom att erbjuda ett utmanande och spännande arbete med utvecklingsmöjligheter och fortbildning inom ditt område. Vi är lyhörda för dina önskemål och idéer och värdesätter engagemang och initiativtagande.

Vi söker nu en kurator till Psykiatrimottagning Angered (placerat på Angereds närsjukhus) där du erbjuds arbete i ett litet och engagerat tvärprofessionellt team. I teamet ingår förutom du som kurator även psykologer, sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, arbetsterapeut, enhetschef och medicinsk sekreterare.

Vi är en specialistmottagning som arbetar med att diagnostisera, behandla och rehabilitera patienter med huvudsakligen depression, ångestsjukdomar samt traumarelaterade tillstånd. Vi arbetar även konsultativt gentemot övriga mottagningar på Angereds närsjukhus samt andra vårdgrannar. Mottagningen har ett utökat uppdrag att arbeta med gruppen unga vuxna (18–29 år). Vi erbjuder planerad vård genom individuella samtalskontakter, behandling i grupp samt medicinsk konsultation och behandling.

Vi är en del av den psykiatriska kliniken på Sjukhusen i Väster och du kommer att träffa dina kollegor på övriga kliniken vid bland annat gemensamma utbildningar.

Om tjänsten
I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta med psykosociala problem genom motiverande samtal, krissamtal samt andra typer av terapeutiska samtal. Du ansvarar och verkar för att de psykosociala och sociala aspekterna beaktas och integreras i teamets arbete. Du ger stöd i kontakt med myndigheter som exempelvis Försäkringskassan, arbetsförmedlingen eller socialtjänst tillsammans med patienterna och övriga behandlare. Du har ett extra ansvar i mottagningens patienters rehabprocesser. Du deltar i teamarbetet tillsammans med andra yrkesgrupper och skapar dig en större förståelse för de olika professionernas betydelse för patienten. Vi ser gärna att du också utför psykoterapeutisk behandling.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har socionomexamen. Intervjuer sker fortlöpande och vi önskar att du kan börja som fort som möjligt eller enligt överenskommelse. Erfarenhet av arbete inom psykiatrin och/eller med unga vuxna är meriterande och vi ser gärna att du är Steg 1 utbildad.

Du är engagerad, har god social kompetens och samarbetsförmåga samt är nyfiken och erfaren i din roll. Du har lätt för att kombinera att arbeta självständigt i din profession med ett gott och lyhört teamarbete. För att jobba hos oss behöver du ha en god samarbetsförmåga och kan skapa relationer såväl inom som utom organisationen.

Hos oss har vi ett gott arbetsklimat med en positiv grundinställning och god kollegial gemenskap - det är vi måna om att du bidrar till.

Vi erbjuder dig
Du får kontinuerlig handledning samt fortbildning anpassat efter dina önskemål och behov. Du får friskvårdsbidrag och på Angereds Närsjukhus finns tillgång till gym och gruppträningspass.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Angered
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1573
Kontakt
  • Maria Millback, enhetschef, 0721–422189
Facklig företrädare
  • Git Olofsson, akademikerförbundet, SSR, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb