Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster, Samarbete och samverkan, Samarbete

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vill du vara med och digitalisera Sverige och brinner för produktutveckling, från idè till lanserad produkt och vidare utveckling? Vi söker en engagerad produktägare som för Västra Götalandsregionens räkning kan ta hand om och vidareutveckla tjänsten för säker digital kommunikation (SDK).

Vi lever i en osäker omvärld och säkerhet står högt på agendan i hela landet och där är säker digital kommunikation en viktig bit i det stora pusslet. SDK är en robust och användarvänlig lösning som ska skydda digital information mot vår tids digitala säkerhetsutmaningar. Genom avancerad kryptering, autentisering, integritetsskydd och tillgänglighet säkerställer vår plattform att våra användares data förblir konfidentiell, säker och skyddad mot cyberhot. SDK kommer att stötta hela Västra Götalandsregionen, inklusive exempelvis hälso- och sjukvård, regional utveckling, kultur, kollektivtrafik och politik.

I rollen som produktägare kommer du att spela en central roll i att forma framtiden för denna tjänst. Du kommer att ha ansvaret för att definiera produktvisionen, prioritera produktbackloggen och samarbeta nära med både kunder och vårt utvecklingsteam för att leverera funktioner som möter våra användares behov och förväntningar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi på koncernstab digitalisering och enheten samarbete och samverkan kan ge dig en kreativ arbetsmiljö där vi hela tiden strävar emot att ligga i framkant vad gäller både teknik och kompetens. Detta innebär unika möjligheter att utvecklas vidare. Bland annat genom daglig kompetensöverföring mellan kollegor, fördjupande personligt anpassade utbildningar och aktivt deltagande i nya tekniska lösningar.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter på en förändringsinriktad och händelserik arbetsplats där du som medarbetare har möjlighet att bidra till utvecklingen för att skapa mervärde för våra användare. Du får en coachande chef som värdesätter ditt välmående och din personliga utveckling.  

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Våra kontor finns i Göteborg, Mölndal, Skövde, Borås och Vänersborg.

Ditt uppdrag:

 • Dialog med våra kunder för att stötta dem i sin digitaliseringsresa.
 • Ta emot det nya systemet som implementeras.
 • Följa upp, kommunicera och planera färdplaner för produkten.
 • Säkerställa att livcykelplaner integreras och prioriterar i vilken ordning det ska utföras.
 • Ta fram och vidmakthålla vision, mål och plan för produkten både ur ett affärsmässigt-, tekniskt- och användarperspektiv som ligger i linje med intressenternas önskemål
 • Rollen innebär ett mandat att prioritera aktiviteter och delta i avtal och budgetprocesser.

För att lyckas i rollen behöver du:
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du passar väl in i teamet. Vi söker dig med flera års erfarenhet att omvandla funktionella krav till tekniska lösningar. Du har en öppen och tydlig förmåga att kommunicera mål och visioner. Du ser förändring, ökad digitalisering och ny teknik som självklarheter och spännande. Du är noggrann och van vid att ta eget ansvar och driva processer framåt. Du har en god analytisk förmåga och är strukturerad, med ett gott ordningssinne, samt har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Meriterande är även om du har god kännedom om Västra Götalandsregionen och dess verksamheter eller andra stora liknande organisationer.

Kvalifikationer:

 • Relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens.
 • Flerårig arbetserfarenhet av produktägarskap eller tjänsteansvar.
 • Erfarenhet av att planera, designa och leverera IT-processer/-lösningar.
 • Mycket god förmåga att lyssna och kommunicera med kunder och intressenter.

Meriterande:

Din personliga inställning väger tungt, men vi ser att det är meriterande om du har erfarenhet av:

 • Agila arbetsmetoder
 • Scrum
 • ITIL 4
 • Erfarenhet av kravhantering
 • Ledarskap
 • Västra Götalandsregionens verksamheter eller andra stora liknande organisationer

Extra meriterat om du har kunskap och erfarenhet av SDK eller liknande tjänster för säker digital kommunikation.

Ditt arbete kommer beröra viktiga frågor som rör allas våra liv, då vi arbetar med att utveckla IT-lösningar för hälso- och sjukvård och arbetet inom krissituationer. Vi ser att du har gott bemötande och en förståelse för slutanvändarna och hur digitalisering påverkar vår verksamhet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Tjänsten kommer att säkerhetsprövas vilket ställer krav på svenskt medborgarskap.

Övrigt
Rekrytering sker löpande.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Mölndal, Skövde, Borås och Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1564
Kontakt
 • Magnus Östh, sektionschef, 0700-207974
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb