Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri, OCD-mottagning Lerum

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Västra Götalandsregionen driver en mottagning i Lerum, med regionalt uppdrag riktat mot patienter med tvångssyndrom och angränsande tillstånd.

Om vår lediga tjänst
Som psykolog hos oss kommer dina arbetsuppgifter framför allt att utgöras av behandlingsarbete. Du kommer även att genomföra bedömningar och bistå med telefon- och internetrådgivning som konsulterande psykolog till andra vårdgivare i regionen. Arbetet innebär också sedvanlig journaldokumentation samt andra förekommande arbetsuppgifter på en psykiatrisk öppenvårdsmottagning. Arbetet med patienter och anhöriga sker såväl enskilt som i grupp.

Hos oss så kommer du i kontakt med olika specifika behandlingsmodeller såsom KBT med ERP, HRT samt ACT. OCD-mottagningen Lerum är mottagning nummer två i Sverige som tillsammans med Ångestenheten i Solna erbjuder The Bergen 4-Day Treatment, B4DT. En evidensbaserad behandling i intensivt format.

Om oss på OCD-mottagning Lerum för vuxna
Vi är en regional mottagning som driver på utvecklingen i Västra Götalandsregionen inom behandling av OCD samt närliggande diagnoser. Vi erbjuder konsultativa insatser, handledning, bedömning samt behandling av tvångssyndrom och relaterade syndrom (dysmorfofobi, samlarsyndrom, trikotillomani/dermatillomani). Teamets vårdutbud kompletterar övriga specialistpsykiatrins arbetssätt och uppdraget riktar sig till vuxna patienter i hela regionen. Hos oss arbetar verksamhetsutvecklare, specialistsjuksköterska, psykoterapeut, STP-psykologer och psykologer.

Vi arbetar aktivt med att själva både förädla samt utveckla egna metoder utifrån den senaste forskning som finns. Teamet består av en mycket driven personal som har stort intresse inom OCD-området samt utveckling generellt. Det innebär att vi ständigt bevakar litteratur, nya behandlingsmodeller, forskning, E- teknik, VR-teknik samt de senaste utbildningarna inom tvångssyndromsområdet. OCD-mottagningen i Lerum har fram tills idag utvecklat flera olika moduler i SoB (Stöd och Behandling), skapat flera utbildningsprogram i Lärportalen riktat mot tvångssyndrom och triko-/dermatillomani samt utvecklat FOG (Förberedande Orienterings Grupp) som är en digital serie med föreläsningar för patienter som väntar på behandling samt anhöriga. I vår strävan att kompetensutvecklas så arbetar vi endast med handledare som är ledande inom vårt område. Vi driver även en egen regional podcast OCD-PODDEN som är riktad mot patienter, anhöriga samt vårdgrannar.

Den regionala OCD-mottagningen har endast behandlingsansvar och tar inte över patienten vid remittering. Omvårdnadsansvaret kvarstår hos remitterande öppenvårdsmottagning. Remisser tas endast emot från psykiatriska öppenvårdsmottagningar i dagsläget. På vår externa hemsida OCD Lerum så kan man läsa mer om vårt uppdrag.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykolog och som är genuint intresserad av psykiatrisk vård och har såväl utbildning som erfarenhet av kognitiv beteendeterapi. Erfarenhet av vuxenpsykiatriskt arbete samt utredning- och testmetodik är önskvärt. Gärna även erfarenhet av kliniskt arbete med exponering och responsprevention (ERP), habit reversal training (HRT). Utbildning till KBT-psykoterapeut är meriterande. Vi ser även att du har en digital vana då vi arbetar mycket med flertalet digitala verktyg. Du behöver ha körkort (B) för tjänsten.

Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp, har ett stort engagemang för arbetet och har förmåga att kunna fatta egna beslut. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastnings- och misstankeregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Vi hanterar rekryteringen löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! Bifoga yrkeslegitimation.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lerum
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1548
Kontakt
  • Johannes Cannan Magnusson, vårdenhetschef, 033-6163780
Facklig företrädare
  • Dido Papatheodorou, Sveriges Psykologförbund, dido.papatheodorou@vgregion.se
  • Birka Skogsberg, Sveriges Psykologförbund , birka.skogsberg@vgregion.se
Publicerat 2024-03-22
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb