Fastighet, stöd och service


Enhetschef - Område Löneservice

Område Löneservice ansvarar för att betala ut lön till hela Västra Götalandsregionens anställda. Vi är drygt 100 medarbetare inom fyra områden som arbetar med allt inom lönehanteringsprocessen, pensionsadministration och Systemförvaltning av HR-applikationer. Vi finns på tre orter inom VGR, Vänersborg, Mölndal och Skövde. Nu söker vi en enhetschef till en ny enhet då vi utökar vår verksamhet.

Arbetsområde

Nu söker vi dig som vill leda en av våra nya enheter inom Löneservice. Enheten har fokus på support för löne- och HR-systemet Heroma. Enheten är en konsultverksamhet inom Område Löneservice som stöttar de verksamheter inom VGR vilka har avtal med enheten. Uppdraget för enheten innebär arbete med frånvaro- och förändringsprocesser, schema och rapporter i Heroma.

Du har verksamhets- ekonomi- och personalansvar för din enhet och du kommer stötta och motivera kompetenta medarbetare så att ni tillsammans når verksamhetens uppsatta mål.

Du leder utvecklingen av verksamheten och säkerställer att enheten når uppsatta mål och levererar service med god kvalitet. Du kommer delta i kundmöten och driva utvecklingen för enheten inom område Löneservice.  Du är en del av ledningsgruppen där ett nära samarbete med andra enhetschefer inom Löneservice kommer vara viktigt för framgång.

Du rapporterar till områdeschef. I rollen som enhetschef har du en nära dialog med våra kunder och ansvarar för att upprätthåll goda kontakter med alla samarbetspartners inom och utanför VGR. Enheten kan komma att utökas med fler uppdrag.

Placering vid regionens hus i Mölndal eller i Vänersborg, med medarbetare på båda orter. Din tid fördelar du på båda orterna och resor ingår i tjänsten.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom för rollen relevant område, såsom till exempel ekonomi eller beteendevetenskaplig inriktning. Alternativt har du annan relevant utbildning med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
Du har gedigen yrkeserfarenhet inom området för arbetsrätt, löner, anställning, pensionsavtal och kollektivavtal. Kunskap om löneprocessen och all administration i det flödet samt kunskap om lagar och avtal som styr lönearbetet.

Du har med dig några års erfarenhet från en chefs/ledande roll där ansvarsfördelning, utveckling och ett tydligt beslutsmandat varit viktiga delar.  Meriterande med erfarenhet från offentlig sektor. Du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift.

För att trivas i rollen som enhetschef bör du ha en god känsla för service, administration där du skapar goda relationer med så väl våra kunder, som övriga personer du möter i ditt arbete. Du är analytisk och har förmåga att kartlägga och lägga upp strategier. Du har god förmåga till ett helhetstänk då vi arbetar för hela VGR, och med dig har erfarenhet av processinriktat arbete och analyser av arbetsflöden

Du arbetar målinriktad och är van vid uppföljning och utvecklingsarbete.  Öppenhet, tillit och transparens i ditt arbete är en förutsättning.

Vårt erbjudande

Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete där du tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor får vara med och utveckla verksamheten. Vi värnar om balans mellan arbete och fritid och erbjuder distansarbete ett par dagar i veckan när verksamheten tillåter.

Rekryteringsprocessen

I den här processen kommer du få besvara ett antal frågor där du ombeds beskriva dina erfarenheter. Efter sista ansökningsdag kallar vi de kandidater som matchar profilen bäst baserat på urvalsfrågorna för en första intervju. Svara utförligt på frågorna.

Intervjuerna är planerade till 29 april i regionens hus i Göteborg. Så gör gärna en markering i kalendern nu.

Chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen utgår från regionens fyra chefskriterier; Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap.

Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. Testerna planeras att genomföras 8 maj på distans.

För frågor som rör tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Karin Holmberg på 073 5294359.

Varmt välkommen med din ansökan senast 21 april.

Annonsen är publicerad flera gånger då placering är möjlig i både Mölndal eller Vänersborg. I samband med att du registrerar din ansökan får du välja den ort som är aktuell för dig. Alla annonser leder till samma ansökningsformulär. Du ansöker genom att klicka på länken;

ANSÖK HÄR

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Vänersborg eller Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1530
Kontakt
  • Karin Holmberg Områdeschef, 073-5294359
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson VISiON, 073444530
  • Birger Hedqvist Kumlander Ledarna, 070-7850012
  • Harri Ikonen Kommunal, 070-5271729
Publicerat 2024-03-21
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb