Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, Gothia Forum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Verksamhetsbeskrivning

Gothia Forum är en samverkansorganisation inom Västra Götalandsregionen som organisatoriskt tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Gothia Forum har uppdraget att stärka klinisk forskning i Västra Götaland och därigenom bidra till bättre vård och behandling av patienter. Inom Gothia Forum arbetar idag cirka 60 medarbetare och verksamheten utgör en viktig del i Västra Götalandsregionens satsning inom Life Science. Vår vision är att göra Västra Götaland till en attraktiv region för högkvalitativ klinisk forskning och bidra till Sverige som ett ledande forskningsland. Läs mer om Gothia Forum på www.gothiaforum.com

Gothia Forum har också uppdraget att verka som regional nod för västra samverkansregionen inom ramen för Kliniska Studier Sverige, ett samarbete mellan Sveriges sex samverkansregioner, och innebär att främja klinisk forskning i Västra Götaland och norra delen av Region Halland.

Arbetsuppgifter

Vi stärker nu vår juridiska resurs inom forskning. Du erbjuds en kunskapsintensiv och kundorienterad arbetsplats med stor flexibilitet. Tjänsten ligger under enheten Verksamhetsutveckling, Administration och Strategiskt Stöd (VASS) där det finns medarbetare med kompetens inom exempelvis juridik, ekonomi, administration, kvalitetssäkring och regional samordning. Du kommer att ha nära samarbete med medarbetare på Gothia Forum och andra verksamheter som bedriver forskning och innovation inom Sahlgrenska universitetssjukhuset samt vid andra hälso- och sjukvårdsförvaltningar Västra Götalandsregionen. Du kommer också att jobba i nära dialog med Sahlgrenska Universitetssjukhusets jurister samt ingå i regionala och nationella juristnätverk. Som jurist inom forskning har du nära kontakt med samarbetspartners inom akademi och näringsliv.

I dina arbetsuppgifter som jurist ingår:

 • Rådgivning i juridiska frågor som rör etikprövning och forskning
 • Granskning och framtagande av avtal kring forskning
 • Rådgivning i dataskyddsfrågor
 • Stöd till medarbetare på Gothia Forum vid juridiska frågeställningar
 • Stöd och samarbete med Sahlgrenska universitetssjukhusets jurister och regionjurister
 • Hålla i interna utbildningar

Om dig

Vi söker dig som har juristexamen och gärna erfarenhet av att arbeta med juridiska frågor som rör etikprövning, forskning och innovation. Det är också meriterande med erfarenhet av avtalsskrivning samt juridiskt arbete inom dataskydd.

Som person har du eget driv och kan arbeta självständigt. Det ställs krav på att du är lyhörd och flexibel samt har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du har god samarbetsförmåga, arbetar prestigelöst och kommunicerar komplexa frågor på ett pedagogiskt sätt, såväl muntligt som i skrift. Du har en god förmåga att arbeta systematiskt och prioritera på ett effektivt sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan ske under ansökningsperioden. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1500
Kontakt
 • Enhetschef, Christina Löwendahl , 070-0825324
Facklig företrädare
 • Kommunal: Carina Strand Boman, 010-4429456
 • Vision: Maria Jakobsson , maria.th.jakobsson@vgregion.se,031-826791
 • SACO: Reza Asadian, 0730-757946
 • Vårdförbundet: Nicklas Modig, 0769-402885
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb