Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Barncancercentrum avdelning 1

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vår verksamhet Barncancercentrum fortsätter att växa och vi behöver fler kollegor för att öka tillgängligheten och kunna ta emot fler cancersjuka barn och deras familjer. Vi ser fram emot att bli flera, vill du vara med?

Barncancercentrum avdelning 1 är en onkologisk dygnetruntvårdsavdelning där vi även bedriver intermediärvård. Våra patienter är 0-18 år och befinner sig i olika stadier av sin behandling. Vi har också patienter som stamcellstransplanterats. Resultaten av behandlingarna blir bättre och bättre och idag kan vi rädda 80-90 procent av alla cancersjuka barn och ungdomar. Det är positivt och utvecklingen går framåt, samtidigt får barnen hos oss kämpa mer då behandlingarna har blivit tuffare. För varje del i behandlingen får de en liten pärla av oss som blir till ett halsband och längden på halsbanden varierar. Varje patient och familj har olika behov. Som undersköterska/barnsköterska arbetar du med omvårdnad av patienten. Men du arbetar också nära hela barnets familj och är med och stöttar dem under hela sjukdomsförloppet.

För att kunna tillgodose varje familjs behov så gott det går så är vi ofta många som är involverade i vården. Du arbetar i team med sjuksköterska, läkare, fysioterapeut, psykolog, kurator och syskonstödjare. Barncancerfonden är viktig för oss med sina insatser vilket bidrar till att sprida den värme, glädje och omtanke vi har på vår avdelning. För det är det vi jobbar för varje dag, att göra vistelsen så trivsam och bra som möjligt för våra barn och deras familjer.

Varför ska du börja på Barncancercentrum?

För att du vill arbeta med barnen och familjen i fokus och för att du blir en del av en personalgrupp där alla är delaktiga och stöttar varandra.

Vi som jobbar här vill att du ska känna att du kan fråga oss om allt du behöver. När du känner dig redo så finns det utbildningar inom barnonkologi att gå. Barncancerfonden bidrar även här - så att vi som arbetar här känner oss uppdaterade och hänger med i utvecklingen inom barnonkologin.

Blev du intresserad och vill bli en del av vårt team?

Du har undersköterskeutbildning och erfarenhet av att arbeta med barn inom vård eller barnomsorg. Du tar ansvar, är strukturerad och kan omprioritera när det behövs samt är kreativ och hittar vägar till ett bra samarbete. Du vill arbeta familjefokuserat vilket innebär att du tar hand om hela familjen både vad gäller omvårdnad och emotionellt. Det kan vara tungt då du behöver kunna möta familjer i kris. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till att upprätthålla och skapa en ännu bättre cancervård för våra barn och ungdomar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi kommer att intervjua löpande, så sök gärna redan idag! Är det något du undrar så är det bara och höra av sig!

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1480
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Lina Collvik, 076-1199859
  • Vårdenhetschef, Ann-Louise Gustafsson, 070-0824164
  • Vårdenhetschef, Kajsa Brostedt, 072-2013028
Facklig företrädare
  • Kommunal, Jennifer Reiterer Andersson , 031-3434522
Publicerat 2024-03-19
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb