Folktandvården, Utbildningskliniken Barn, Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Vi söker dig som tycker om att arbeta med barn och ungdomar och samtidigt är intresserad av att delta i klinisk handledning och undervisning av blivande kollegor. Vi erbjuder ett omväxlande arbete för dig som vill pröva något nytt.

https://player.vgregion.se/embed/igQGibKAyj36UTY8nsq6JU/XSi59MY264nKGzfeccp7c7

Huvuduppdrag och arbetsuppgifter
Utbildningskliniken barn är en del av Folktandvårdens universitetstandvård vilket innebär att kliniken aktivt deltar i grundutbildning av tandläkare och tandhygienister, medverkar i odontologisk forskning och är en del av att utveckla tandvården i hela regionen. Vid sidan av utbildningsuppdraget bedriver vi sedvanlig allmäntandvård för barn och unga, 0-19 år. Vår klinik, med runt 22 anställda, kännetecknas av kreativitet, utveckling, engagemang och ständigt lärande och erbjuder en stimulerande miljö där kunskap och erfarenhet tillvaratas på bästa sätt.

Den kliniska handledningen/undervisningen av studenter genomförs huvudsakligen i ämnesintegrerad form i nära samarbete med institutionen för odontologi (IO), där den teoretiska utbildningen och odontologiska forskningen i huvudsak bedrivs. Lärargruppen består av flera team med tandsköterskor, tandhygienister, allmäntandläkare och specialister inom pedodonti och ortodonti, där alla arbetar gemensamt med studenterna.

Du kommer till övervägande del att ha egen patientbehandling, men också medverka aktivt i den kliniska handledningen av tandhygieniststudenter. Du är med och tar hand om klinikens akutpatienter och har ibland studenter som auskulterar i ditt behandlingsrum.

Alla handledare får gå en högskoleutbildning i pedagogik och vi strävar efter att all personal som arbetar kliniskt erhåller lustgasutbildning, då det är en del av vår behandlingsarsenal.


Kompetenskrav och profil
Du är legitimerad tandhygienist, med minst ett par års erfarenhet inom ATV, och känner dig trygg i din yrkesroll. Du har kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift.

Intresse för undervisning och pedagogiskt arbete är något vi värderar högt. Du kommer att vara en viktig förebild för dina blivande kollegor, både som klinisk lärare och i det egna behandlingsrummet men även i alla övriga kontakter med medarbetare och studenter på kliniken.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Du trivs i kontakten med människor och förstår vikten av god service och bra bemötande. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge ett stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.


Om rekryteringsprocessen
När din ansökan kommit in till oss blir du i första hand kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju, gäller ej internt sökande. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Rekryteringen kommer också att samverkas med representant från IO. Intervjuer är planerade till veckorna 16 och 17.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1348
Kontakt
  • Klinikchef: Helena Gunnesby, 073-4343134
  • Klinikkoordinator: Neda Sorousheh, 076-2514584
Facklig företrädare
  • SRAT: Helena Wincentson Asp, 072-2054719
  • Vision: Jeanette Hildingsson, 010-441919
Publicerat 2024-03-25
Sista ansökningsdag 2024-04-14

Tillbaka till lediga jobb