Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Transfusionsmedicin NÄL

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Om oss

Transfusionsmedicin NÄL/Uddevalla har cirka 20 medarbetare och vi arbetar med alla delar inom transfusionsmedicin, blodgivning, komponentlab och immunhematologi. Vi förser NU-sjukvården med blodkomponenter och transfusionsmedicinsk diagnostik.

NU-sjukvårdens upptagningsområdet omfattar cirka 280 000 invånare.

Vårt erbjudande

Välkommen till vårt härliga gäng som ser till att patienterna får säkra blodkomponenter hela vägen från givare till patient! Vi erbjuder en varierad arbetsplats där vi roterar mellan de olika områdena dagligen. Detta gör att en dag aldrig är den andra lik. Vi har en spännande arbetsplats där tempot kan ändras snabbt vid akuta händelser i samhället. Vår verksamhet präglas av hög kvalitésäkring och vi ställs ständigt inför nya utmaningar och krav på utveckling.

Arbetsuppgifter

Vår verksamhet innefattar tre områden, GeBlod (blodgivning), komponentframställning och immunhematologi (blodgruppering/förenlighetsprövning).

På blodgivningen arbetar man med friska blodgivare, allt från inbokning till blodtappning. Efter tappningen tar komponentframställningen över för att framställa de olika komponenterna, erytrocyter, plasma och trombocyter. Till detta har vi en stor immunhematologisk analysverksamhet där vi utför blodgrupperingar, utredningar och förenlighetstester som är förberedande inför en eventuell transfusion till patient.

Om dig

Du är legitimerad biomedicinsk analytiker. Erfarenhet från tidigare arbete på transfusionsmedicin är meriterande. 

Du behöver vara kvalitetsmedveten, noggrann och trivas med ett arbete som innebär tempoväxlingar. Du inger förtroende och ser på andra människor med intresse och välvilja. Vidare ser vi att du trivs med att både arbeta i team och självständigt. Hos oss är det viktigt att du som medarbetare känner dig delaktig, tar initiativ och engagerar dig för att vara med och tillsammans utveckla verksamheten. Vårt arbete kräver att du ska kunna utrycka dig väl på svenska i tal och i skrift. Stor vikt läggs även på personlig lämplighet.

Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1304
Kontakt
  • Enhetschef, Emma Gustafsson, 0722-081597
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Mikael Karlsson, 010-4353023
Publicerat 2024-03-08
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb