Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroendemottagning Olskroken

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Beroendeklinken har ett relativt nytt team som specialiserar sig på långsam nedtrappning. Teamet kommer att arbeta med nedtrappning av narkotikaklassade preparat. Patienterna kommer, förutom farmakologisk behandling, att erbjudas stöd för att minska risk för återfall, motiverande samtal, psykoedukation och samverkan med nätverket inklusive familj. Synsättet är personcentrerat med hänsyn till individens specifika situation ur ett helhetsperspektiv. Ytterligare ett uppdrag som teamet kommer att ha är att försörja övrig personal inom beroendekliniken med kompetens inom området.

Detta nystartade team består av två sjuksköterskor, en kurator, 50% specialistläkare, en underläkare och sekreterare.

På mottagningen finns även en större basmottagning bestående av 20 kollegor i tvärprofessionellt team som vänder sig till personer som har ett beroende ofta i kombination av behov som tillgodoses inom specialistpsykiatrin. De patienter som får insatser i nedtrappningsteamet men som samtidigt har behov av specialistpsykiatri kommer att tillhöra basmottagningen och ha sin övriga vård och sin fasta vårdkontakt där.

Vår mottagning finns i stora, fina, nyrenoverade lokaler i Olskroken.

Vad erbjuder vi dig?

Arbetet sker dagtid, måndag till fredag och du har utrymme att själv styra din arbetstid genom flextimmar.

Möjlighet att vara med att skapa någonting nytt och ta del av den senaste kunskapen som finns inom området.

Att arbeta med en avgränsad insats på det här sättet ger goda chanser att fördjupa sig i ämnet och bidra till att kliniken får en spetskompetens.

Verksamheten uppmuntrar till, och erbjuder vidareutbildning inom återfallsprevention, beroendelära och motiverande samtalsteknik. På mottagningen får alla handledning i Motiverande samtal.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska i nedtrappningsteamet sköter du farmakologisk behandling gällande nedtrappning i nära samarbete med läkare som finns på plats.

Du utför samtalsbehandling för stöd i drogfrihet, nätverksarbete med patientens närstående och övriga nätverk. Enskilt och i grupp.

Du bidrar till utvecklandet av teamets arbetssätt ihop med enhetschef och ansvarig läkare, utifrån de riktlinjer som finns.

Du bistår med att förmedla kunskap till övrig personal inom Beroendekliniken.

Ett varierande och mycket givande arbete!

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet inom beroende eller psykiatri är meriterande. Du ska ha ett intresse för att arbeta med målgruppen, god samarbetsförmåga samt nyfikenhet på att söka ny kunskap.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-09-01
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-08-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1294
Kontakt
  • Enhetschef, Jennie Culbert, 0725042526
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722074188
Publicerat 2024-03-07
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb