Södra Älvsborgs Sjukhus

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Vi söker dig som vill arbeta som läkarchef för Ögonenheten inom verksamhetsområde (VO) HIVÖ.

Om oss
Verksamhetsområdet består av enheterna hud-/könssjukdomar (STD), infektion, vårdhotell SÄS och ögon. Vårdplatser för infektion, hud och ögon, samt infektionsmottagning finns i vårt nybyggda infektionshus, där vi även har sprututbyte och vårdhygien.

Om vår lediga tjänst
Som läkarchef rapporterar du direkt till verksamhetsområdes chef samt är medlem i klinikens ledningsgrupp. Du är en person med stark lagkänsla som har lätt att skapa engagemang, bygga relationer och arbeta i riktning mot tydliga mål. Du klarar även av att kombinera detta arbete med ödmjukhet och respekt för oliktänkande. Inom ramen för ledningsgruppsarbetet har du en central roll tillsammans med övriga chefer för hela verksamhetsområdets strategiska utveckling.

Som läkarchef har du verksamhet, ekonomi, personal- och arbetsmiljöansvar där du bidrar till att skapa goda förutsättningar för din grupp att utvecklas. Du stimulerar till kompetensutveckling och till läkargruppens delaktighet i förändrings- och utvecklingsarbete. Tjänsten som läkarchef kombineras med en tjänst som kliniskt verksam läkare, har du en annan profession så får den kombinationen diskuteras.

Tjänsten är på 60 % och kombineras med ytterligare 40 % efter vårt behov och ditt intresse. Du kommer som läkarchef att ha personalansvar för drygt 20 läkare som är i olika skeden av sin karriär. Som chef är du klinikens ansikte utåt, och kommer att ingå i verksamhetsområdets ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, vårdenhetschefer och stabsfunktioner.

Som chef på SÄS vill vi att du arbetar enligt Västra Götalandsregionens och SÄS chefskriterier:

  • Värdegrundsbaserat chefskap

  • Kommunikativt chefskap

  • Mål- och resultatorienterat chefskap

  • Utvecklingsorienterat chefskap.

Din profil
Det vi söker hos dig som chef är en förmåga att leda tillsammans med dina anställda. Att kunna lyssna och ta in samt att du är tydlig i din kommunikation. En god social förmåga och möjlighet att få oss som grupp att gå i samma riktning ser vi som stora tillgångar.

Här är vi engagerade i utbildning och att ständigt utvecklas, och det ska du vara en viktig del i. Som chef och ledare ser du värdet i medarbetarnas kontinuerliga kompetensutveckling och vill stimulera till en lärande miljö, samt verka för bästa möjliga sociala gemenskap.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av att arbeta som chef och ledare. Du kan vara specialistläkare inom ögonsjukdomar, läkare inom annan specialitet eller ha annan relevant kompetens och erfarenhet.

Ta gärna kontakt med oss för mer information.
Kontakt: Eva-Marie Boman, verksamhetschef, eva-marie.boman@vgregion.se, alt tel nr 033-616 45 89 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/980
Kontakt
  • Eva-Marie Boman, verksamhetschef, eva-marie.boman@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Laura Raduta, VGLF och SACO , laura.florina.raduta@vgregion.se
  • Ahmed Abdi, Läkarförbundet, ahmed.abdi@vgregion.se
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-06-05

Tillbaka till lediga jobb