Regionhälsan Central Barnhälsovård

Om Central barnhälsovård

Central barnhälsovård i Västra Götaland är en regional verksamhet med fyra utbudspunkter. Verksamheten har en gemensam områdeschef och ingår i regionområdet Hälso- och specialistvård för barn och unga i Regionhälsan. I verksamheten arbetar barnhälsovårdsöverläkare, verksamhetsutvecklare (barnsjuksköterskor och distriktsköterskor), logopeder, dietister, psykologer och administratörer.

Central barnhälsovård arbetar hälsofrämjande, förebyggande och familjecentrerat och verkar för en tillgänglig och jämlik barnhälsovård av god kvalitet i hela regionen. Vi följer upp och utvecklar det arbete som görs inom barnhälsovården, förmedlar forskning och stimulerar till kunskap och metodutveckling. Vi är också remissinstans för ärenden som gäller vårdprogram, vårdkedjor och riktlinjer inom hälsofrågor som rör barn i ålder upp till skolstart samt för nationella riktlinjer som rör barnhälsovård. Uppdraget förutsätter dialog och bred samverkan lokalt, regionalt och nationellt.

Två grundpelare för arbetet inom barnhälsovården är FN:s konvention om barnets rättigheter och proportionell universalism; att erbjuda en bas till alla och mer till alla de som behöver mer.

Om arbetet

Barnhälsovårdsöverläkaren utgör en viktig del av kunskapsstödet för all personal inom barnhälsovården. Det innebär att du behöver vara tillgänglig för frågor från sjuksköterskor, läkare, psykologer, logopeder och andra som arbetar med barnhälsovård. Tillsammans med övriga barnhälsovårdsöverläkare och andra professioner i teamet utvecklar och implementerar du metoder och kunskap. Central Barnhälsovård har ett brett utbud av utbildningar som ges digitalt och på plats och i rollen ingår att utveckla, genomföra och utvärdera dessa.

Barnhälsovårdsöverläkaren ansvarar för tillsyn av den barnhälsovård som bedrivs på BVC. Uppföljning och granskning av information i Svenska Barnhälsovårdsregistret (BHVQ) är en viktig del av verksamheten och ett sätt för dig att följa upp att barn och familjer får den barnhälsovård de har rätt till. I detta samarbetar du med verksamhetsutvecklare inom Central barnhälsovård och regionutvecklare på avdelning primärvård och regionövergripande verksamheter, Koncernkontoret.

Central barnhälsovård arbetar regionalt med ett lokalt ansvar. Det lokala ansvaret omfattar Södra Älvsborg, den fysiska arbetsplatsen finns i Borås.

Om dig

Vi söker en erfaren specialistläkare inom pediatrik eller allmänmedicin. Du är intresserad av förebyggande och socialpediatriskt arbete och har erfarenhet av BHV-arbete. Att arbeta utifrån ett hälsofrämjande helhetsperspektiv med barns och föräldrars bästa i fokus är självklart för dig. Du tar eget ansvar i utvecklingsarbete och kunskapsspridning, har förståelse för andra professioners och verksamheters perspektiv samt god förmåga, intresse och erfarenhet av att arbeta i ett multiprofessionellt team.

Du är flexibel och kan planera ditt arbete utifrån att arbetsuppgifter varierar över tid. Dina ställningstaganden utgår från evidens, riktlinjer och vårdprogram och du kan snabbt söka den information du behöver. Du är intresserad av forskning och har lätt för att ta till dig vetenskaplig text. Du behöver kunna sätta dig in i andras behov och problemformuleringar och uttrycka dig i tal och skrift på ett sätt som gör att andra lyssnar, förstår och blir motiverade.

Central barnhälsovård är i en förändringsprocess där vi utvecklar nya arbetssätt och metoder för verksamheten och barnhälsovården. Du som söker denna tjänst är genuint intresserad av att delta i detta arbete och vårdens omställning. Du vill arbeta regionalt och har ett hälsofrämjande förhållningssätt till din omvärld. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tjänstens omfattning är 50% på CBHV, med möjlighet att arbeta 100% i kombinationstjänst på Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning Borås, se annons här.

I tjänsten ingår resor inom regionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/915
Kontakt
  • Ulrika Ferm, Områdeschef , 073–5663613
Facklig företrädare
  • Carina Iloson, Läkarförbundet , 0700-822131
Publicerat 2024-02-19
Sista ansökningsdag 2024-03-04

Tillbaka till lediga jobb