Västra Götalandsregionen, Västfastigheter bygg och förvaltning


Enhet Regionfastigheter Västtrafik är den del av Västfastigheter bygg och förvaltning som förvaltar och ansvarar för de byggnader och anläggningar som Västtrafik eller trafikoperatörer nyttjar. Detta både i våra egna fastigheter samt inhyrda. Vi arbetar med förvaltning, fastighetsutveckling på strategisk nivå, teknisk förvaltning och projektledning. Arbetet sker i mycket nära samarbete med Västtrafik och Regionområde Västfastigheter drift. 

Rollen som teknisk förvaltare el

Vi söker dig som vill förvalta och utveckla våra fastigheters elanläggningar. Du kommer att arbeta med anläggningsförvaltning av våra elkraftssystem på våra anläggningar i hela regionen, huvudsakligen i Göteborg. Arbetet och rollen är mångfacetterad och du kommer bland annat att arbeta med hög- och lågspänningsställverk, reservkraftsstationer och UPS-anläggningar. Du arbetar även med underhålls- och reinvesteringsplanering på kort och lång sikt som sakkunnig i projekt där du ansvarar för att säkerställa vår kravställning utifrån tekniska krav och riktlinjer. 

Som teknisk förvaltare kommer du att koordinera de frågeställningar som kommer in från projekt- och driftorganisationer. Du medverkar vid framtagning av tekniska försörjningsplaner, tekniska krav och riktlinjer, statusinventeringar av våra anläggningar samt med att säkerställa vårt fastighetsägaransvar när det gäller att följa lagar, förordningar och myndighetskrav. Som teknisk förvaltare arbetar du med långsiktig strategisk utveckling och förvaltning av elsystemen, samtidigt som du utgör ett dagligt stöd övriga aktörer så som förvaltare, driftpersonal, sjukhuspersonal, konsulter och entreprenörer.

På enheten är vi idag 22 medarbetare som arbetar med fastighetsförvaltning, fastighetsutveckling, projektledning och teknisk förvaltning. Vi planerar underhållsåtgärder och reinvesteringar, kravställer och granskar i investeringsprojekt, kartlägger anläggningarnas övergripande tekniska status och stöttar driften med sakexpertis. Du utgår från Regionens hus i centrala Göteborg, men verksamheten är utspridd över hela regionen, vilket innebär att resor ingår i tjänsten. Där det är möjligt använder vi kollektivtrafiken för resor. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik och fastigheter. Du har ett stort engagemang och trivs med att ta ansvar. Vi ser att du är civil- eller högskoleingenjör inom exempelvis elteknik, gärna inom elkraft, alternativt har annan utbildning som tillsammans med arbetserfarenhet bedöms som likvärdig. Du har några års erfarenhet av kraftförsörjningssystem, och gärna erfarenhet av fastighets- och byggbranschen. Det är meriterande om du innehar auktorisation för lågspänning. Har du dessutom erfarenhet av spårbunden trafik och elektrifiering ser vi det som en fördel. 

För att trivas i rollen ser vi att du är strukturerad och analytisk i ditt arbetssätt. Du har lätt för att skapa och bibehålla relationer, är prestigelös och har god förmåga att bemöta olika typer av människor. Du har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer och din kommunikativa förmåga är god i både tal och skrift. 

Rekryteringsprocessen

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 6/3. 

Vårt erbjudande

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till hållbara miljöer. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet.

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/763
Kontakt
  • Fredrik Sundaeus, Enhetschef, 072-0442216
Facklig företrädare
  • Jasmina Jahic, Vision, 070-0805946
  • Iowan Hedendahl, Sveriges Ingenjörer, 0722-056401
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-06

Tillbaka till lediga jobb