Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Palliativt centrum

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vad är specialiserad palliativ vård?

Specialiserad palliativ vård ges till patienter med komplexa symtom eller vars livssituation medför särskilda behov och som utförs av ett multiprofessionellt team med särskild kunskap och kompetens i palliativ vård. Teamet består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, kurator, arbetsterapeut och fysioterapeut. Utifrån patientens ofta komplexa behov och livssituation bidrar samtliga professioner till att optimera den palliativa vården. Som sjuksköterska har du en viktig roll i teamet.

Om verksamheten

Grunden i vårt arbete är att främja god livskvalitet trots livshotande sjukdom och utgår från den palliativa vårdens fyra hörnstenar; kommunikation, symtomlindring, närståendestöd och teamarbete.

Verksamheten har ansvar för patienter i det egna hemmet i behov av specialiserad palliativ vård.  Vården i hemmet bedrivs i dag i två olika organisationer. Inom upptagningsområdet finns PRT (palliativt resursteam) och i ett stadsområde i Göteborg har ASIH (avancerad sjukvård i hemmet) startat. Planen är att på sikt utveckla ASIH för hela upptagningsområdet.

Detta kommer att ske i en takt så att vi kan upprätthålla en god och säker vård, med målet att fortsatt vara en attraktiv arbetsplats och med fortsatt god arbetsmiljö.

Den specialiserade palliativa vården ges till patienter oavsett boendeform.

Inom den palliativa sektionen finns även Palliativt Centrum (enhet för utbildning, utveckling och forskning) två palliativa konsultteam och sektionens läkare medicinskt ansvar för Göteborgs tre hospice

Vad vi kan erbjuda dig som söker

Vi erbjuder dig att arbeta med specialiserad palliativ vård i ett fast ASIH team där vården bedrivs i nära samarbete med framför allt läkare och kurator.

Ett spännande utvecklingsarbete med fokus på teamsamverkan där tillit till, och utveckling av teammedlemmarnas olika kompetenser står i fokus. Du erbjuds goda utvecklingsmöjligheter, utbildning inom specialiteten samt handledning.

Sjuksköterskorna i ASIH teamet arbetar efter modellen patientansvarig sjuksköterska för att främja kontinuitet och trygghet. Det möjliggör att följa och tolka patientens symtom och behov av vårdinsatser. Direkta vårdåtgärder sjuksköterskan ansvarar för i hemmet kan t.ex. vara läkemedelstillförsel i injektions- eller infusionsform, smärtbehandling inkluderande smärtpumpar, provtagningar, blodtransfusioner, hantering av sonder och andningshjälpmedel m.m.

Det ingår även arbetsuppgifter med remisshantering, planering och koordinering av vården.

Resor i arbetet förekommer, körkort är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Vem söker vi? 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med engagemang för, och erfarenhet av, palliativ vård. Ditt engagemang för patientgruppen såväl som din kunskap och erfarenhet är central i teamet och för den specialiserade palliativa vårdens utveckling.

Meriterande är erfarenhet av arbete inom specialiserad palliativ vård eller erfarenhet av ASIH eller jämförbar vårdorganisation för specialiserad palliativ vård. Exempel på detta är Hospice. Magister/ master-examen i omvårdnad, specialistutbildning i palliativ vård, onkologi, geriatrisk vård eller annan för verksamheten adekvat vidareutbildning.

Du kan arbeta självständigt men även ha god förmåga till ett gott teamarbete. Du har goda pedagogiska färdigheter och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/588
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Margareta Sandberg, 0790-990139
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Åse Zachrisson, Erika Schön, 0737-008217
Publicerat 2024-02-02
Sista ansökningsdag 2024-04-15

Tillbaka till lediga jobb