Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 3, Arbetsterapi Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Arbetsterapi Östra är en av sju enheter inom Verksamhetsområde Arbetsterapi och Fysioterapi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Som medarbetare tillhör du Östras arbetsterapi, men ditt dagliga arbete kommer att bedrivas i Smärtcentrums lokaler på Lindhultsgatan.

Nu utökar vi vår verksamhet för att delta i arbetet på Smärtcentrum. Som arbetsterapeut på Smärtcentrum ingår du i ett interdiciplinärt team och arbetar med bedömning och behandling av patienter med långvariga komplexa smärttillstånd och ME/CFS. Flertalet patienter som kommer på remiss till Smärtcentrum har också en psykiatrisk samsjuklighet. På enheten bedrivs multimodal smärtrehabilitering både individuellt och i grupp. Teamet består idag av fysioterapeuter, kuratorer, läkare, psykologer, sjuksköterskor, administratör och sekreterare. Nu utökar vi med arbetsterapeutisk kompetens.

Vårt erbjudande

Arbetet sker i en stimulerande miljö med teamarbete och klinisk verksamhet under ständig utveckling. På Smärtcentrum bedrivs också interdisciplinär forskning med fokus på smärtrehabilitering och fysisk aktivitet - som medarbetare hos oss finns stora möjligheter att delta i både utvecklings- och forskningsprojekt. 

Arbetsuppgifter

Som arbetsterapeut i Smärtteamet gör du självständiga bedömningar av patienters smärttillstånd utifrån anamnes, journaluppgifter och undersökning. I teamet kommer din kompetens att bidra till att hjälpa patienter att få kunskap och insikt om sin sjukdom/skada, dess konsekvenser och att bli medveten om sina möjligheter. Fokus ligger på beteendeförändringar för att hitta en god aktivitetsbalans. Rehabilitering sker i samarbete med övriga i teamet. Som arbetsterapeut deltar du också i remissbedömning och teamkonferenser varje vecka. 

Om dig

Du har fem års erfarenhet av kliniskt arbete som arbetsterapeut, gärna inom primärvård eller specialiserad vård med inriktning mot smärta eller psykisk ohälsa.

Meriterande för tjänsten är

 • vidareutbildning inom smärta och smärtanalys
 • utbildning eller kunskap om ME/CFS
 • utbildning inom sömn
 • utbildning inom ACT och ReDO
 • erfarenhet av multidiciplinärt arbete
 • vana av att självständigt utföra arbetsterapeutiska bedömningar/utlåtanden och behandling
 • intresse för forskning och utvecklingsfrågor
 • vana att hålla i och leda grupper.

Som person är du intresserad av ditt ämnesområde och smärtsjukvård. Du är ansvarstagande, tycker om teamarbete och har lätt för att samarbeta med de övriga i teamet. Du bemöter andra med omtanke och respekt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/557
Kontakt
 • Enhetschef, Mats Abrahamsson, 0700-816576
 • Enhetschef, Anna B Sellius, 0768-366186
Facklig företrädare
 • SACO, Annika Khalif, 031-3434468
Publicerat 2024-02-05
Sista ansökningsdag 2024-03-01

Tillbaka till lediga jobb