Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Till avdelningen Användarnära tjänster söker vi nu en sektionschef till sektionen Behörigheter.

Ditt uppdrag
Enheten Service Desk ansvarar för att ge teknisk support och användarstöd till Västra Götalandsregionens ca 57 000 användare. Vi är en av Sveriges största supportorganisationer och arbetar agilt och innovativt för att vara i framkant gällande arbetssätt inom området. Enheten har ca 100 anställda och uppdelad på 5 sektioner där vi nu söker en chef för en av sektionerna. Sektionen Behörigheter ansvarar för support och administration kring behörigheter i Västra Götalandsregionens system.  Som sektionschef har du ansvarig för att sektionens verksamhet når uppsatta mål, att sektionens ekonomi är i balans, personalansvar för sektionens medarbetare samt ansvar för de konsulter som enheten har inne. Du kommer arbeta i ett team bestående av 5 sektionschefer, bemanningskoordinator, utbildningsansvarig samt operativ Service Desk manager. Vi sitter på olika platser så mycket av arbetet sker via digitala kanaler.

En viktig del utav ditt uppdrag blir att tillsammans med kollegor driva den förändringsresa vi befinner oss på. Du bidrar till att driva och skapa förutsättningar för ständiga förbättringar, agila beteenden och en bra kultur.

Vad kan vi erbjuda dig?
I denna tjänst får du möjlighet att vara med att driva vår gemensamma digitaliseringsresa framåt, utveckla leverans- och processleveransen för koncernens framtid samt vara en viktig nyckelroll till att driva och utveckla en ny kultur tillsammans med kollegor och medarbetare. Du kommer få ett omväxlande arbete i en positiv och inspirerande enhet där prestigelöshet och arbetsglädje är viktigt. Du kommer få en lyhörd och coachande chef som värdesätter ditt välmående, din kompetensutveckling och din personliga utveckling.

För att lyckas i rollen behöver du:
Relevant högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt flerårig arbetslivserfarenhet inom området. Du har chef- eller ledarerfarenhet sedan tidigare.  Det är meriterande om du har kunskap och förståelse för ITIL, lean och agila arbetssätt.
Du har erfarenhet utav att leda verksamhet och medarbetare genom förändring och har förmåga att engagera och entusiasmera för att få med dig så väl egen personal som kollegor i förändringsarbetet. I ditt ledarskap skapar du delaktighet och engagemang för att tillsammans nå gemensamma mål.

Du är en trygg ledare som motiverar, involverar och utvecklar dina medarbetare samt tillämpar ett tillitsbaserat ledarskap. Med god samarbetsförmåga arbetar du tillsammans med andra och är lyhörd och situationsanpassad i din kommunikation. I ditt chefskap arbetar du i linje med Västra Götalandsregionens chefskriterier som är värdegrundsbaserat, mål- och resultatorienterat, kommunikativt och utvecklingsorienterat chefskap.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

 

Övrigt
Då våra medarbetare finns utspridda över regionen arbetar vi mycket digitalt men det kan förekomma resor i tjänsten.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner här!

Läs mer om vår verksamhet här!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/369
Kontakt
  • Erik Westlund, 076-5608828
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akavia: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, yvonne.ei.jagersjo@vgregion.se
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb