Skaraborgs Sjukhus, Psykiatrimottagningen Mariestad

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Psykiatrimottagningen i Mariestad ansvarar för bedömning, utredning och behandling av patienter med psykiatriska tillstånd på specialistnivå. På mottagningen bedrivs strukturerad och målbaserad vård, behandling och rehabilitering som sker både individuellt och i grupp. Vi har mottagningsverksamhet, ett mobilt team och dagsjukvård. 
Mottagningen har två kurator och utökar nu med två tjänster. 

På enheten arbetar ca 35 medarbetare med blandade kompetenser: medicinska sekreterare, kurator, psykologer, sjuksköterskor, psykiatrisjuksköterskor, psykoterapeuter, skötare, läkare och arbetsterapeut/rehabiliteringskoordinator samt fysioterapeut. 

Som kurator arbetar man med alla patientgrupper, vilket ger en bra möjlighet att skaffa sig en bred erfarenhet. Möjlighet till fördjupning inom ramen för verksamhetens uppdrag finns.    

Tillsammans med Skaraborgs sjukhus övriga specialistmottagningar i Falköping, Lidköping och Skövde finns nätverk för kuratorer där samverkan och kunskapsutbyte sker. Du har också möjlighet till handledning.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett tvärprofessionellt team och ansvara för den psykosociala kompetensen. Dina arbetsuppgifter innefattar sociala kartläggningar, stöd till patienter och anhöriga, samverkan med vårdgrannar och myndigheter såsom arbetsförmedling och försäkringskassa. Du arbetar både individinriktat och med gruppbehandling. 

Om arbetsgivaren finner det lämpligt kan visst samordningsansvar komma att bli aktuellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har gärna tidigare erfarenheter från exempelvis socialtjänst, psykiatri och/eller annan typ av behandlingsarbete. Kompetens som Case manager eller av liknande arbetssätt är meriterande.

Du är stresstålig, initiativtagande och lösningsfokuserad. Eftersom du kommer att arbeta med patienter i utsatta situationer krävs det att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer samt att du har en hög personlig mognad. Du kan arbeta självständigt men samtidigt ha ett gott samarbete med kollegor och övriga samarbetspartners. Vidare behöver du vara trygg i att arbeta med grupper. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Vi kommer att intervjua löpande så vänta inte med din ansökan till sista ansökningsdag.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin kommer vi att begära utdrag ur misstanke och
belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Körkort är önskvärt och tjänstebilar finns på mottagningen.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%, 40 tim/vecka
Ort Mariestad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/363
Kontakt
  • Isabell Larsson, enhetschef, 0501-68342
Facklig företrädare
  • SSR, Git Olofsson, 031-3420301
Publicerat 2024-01-24
Sista ansökningsdag 2024-02-14

Tillbaka till lediga jobb