Närhälsan Horred Vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Vi söker dig som vill arbeta tillsammans med oss på Närhälsan Horred vårdcentral. Vi är en välfungerande liten vårdcentral med cirka 3200 listade invånare. Idag är vi cirka 10 anställda som arbetar i en positiv arbetsmiljö med humor och laganda.

Tillsammans arbetar vi för att vårdcentralen ska utvecklas och tillgodose framtidens behov, inte minst på det digitala området. Vi strävar efter att ha en god tillgänglighet, hög kvalitet och alltid det bästa bemötandet. Du kan läsa mer om Närhälsans fördelar och förmåner här: Fördelar och förmåner

Om arbetet

Som chef för vårdcentralen har du det samlade ansvaret för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö. En av dina viktigaste uppgifter är att, tillsammans med medarbetarna, ständigt utveckla och förbättra verksamheten för att den ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Som chef ska du alltid ha kundens bästa som ledstjärna. En av arbetsuppgifterna kommer innebära att vara med i förändringsresan kring införandet av journalsystemet Millennium. Du samverkar med sjukhus, kommun och andra vårdgrannar. Du har ett nära samarbete med övriga vårdcentralchefer och administrativa stödfunktioner samt ingår i områdets ledningsgrupp.

Utöver din chefsroll kommer dina arbetsuppgifter på vårdcentralen innefatta arbete inom din grundprofession, där arbetet spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar det allmänmedicinska området där du möter patienter i alla åldrar och situationer. Du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande i första linjens vård, både via telefon, hembesök, digitala vårdmöten och på mottagningen. 

Om dig

Du har legitimation för att arbeta inom vården och det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom primärvård. Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter. 

Utöver din vård-legitimation är det även önskvärt med akademisk utbildning inom område som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du också har chefs- och/eller ledarutbildning samt tidigare erfarenhet från arbete som chef. Erfarenhet av arbete inom primärvård är också meriterande.

Som person är du kommunikativ, mål- och resultatinriktad samt har ett stort intresse och förmåga att driva utveckling. Du är tydlig, har lätt för att samarbeta och är lyhörd gentemot andras synpunkter. Du är trygg i din nuvarande roll som chef/ledare och i ditt ledarskap har du förmåga att engagera, motivera och involvera din personal för att driva verksamheten framåt. Genom delaktighet skapar du förutsättningar för gott samarbete på arbetsplatsen. Du har ett närvarande ledarskap med tillit till medarbetarnas förmågor och tar tillvara den kompetens som finns. Vi ser att du delar Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Det är en delad tjänst där cirka 50% av arbetet är som vårdcentralchef och 50% kliniskt arbete inom din grundprofession . Sysselsättningsgraden är flexibel och kan diskuteras med chef. 

Urval sker löpande och intervjuer kommer att genomföras den 3 maj.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen och vi utgår från regionens fyra grundläggande chefskriterier Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap, Utvecklingsorienterat chefskap. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning vid regionens Center för
chefsrekrytering i Göteborg som en del av rekryteringsprocessen. 

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Horred
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/195
Kontakt
  • Maritha Bäck, Primärvårdschef, 0705-162146
Facklig företrädare
  • Lena Jansson, Vårdförbundet, 072-4519414
  • Monica Kärnqvist, Vision, 0721-809920
  • Rebeka Arnljots, Läkarförbundet, 073-5699043
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb