NU-sjukvården, Område II, Ortopedklinik, Avdelning 52-55

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du vara med?
Du kommer vara delaktig i att skapa en ortopedavdelning som främjar arbetstagarens arbetsmiljö med ett arbetsklimat där medarbetaren känner att ”här vill jag vara!”.

På avd. 52-55 drivs sedan 8 månader ett projekt kring arbetssätt som innebär att vi jobbar i ett team med 5 medarbetare per vårdgrupp och vi har 12 patienter i varje vårdgrupp.

I teamet jobbar den arbetsledande sjuksköterskan tillsammans med en undersköterska med läkemedelsdelgering och mer utbildning i tex journalsystemen, två undersköterskor och ett sjukvårdsbiträde.

Patienterna i vårdgruppen skall vara av blandad vårdnivå, allt från den akuta patienten till den mer vårdfärdiga patienten som väntar på hemgång.

Arbetssättet präglas av högt tempo och ställer stora krav på kompetens och kvalitet av alla i teamet. För sjuksköterska så innebär arbetssättet att man har ett ökat stöd och avlastning i form av undersköterska med mer utbildning.

Arbetet är omväxlande och arbetsuppgifterna kretsar runt pre- och postoperativ omvårdnad.

Tillsammans bygger vi en arbetsgrupp som präglas av teamkänsla och vi arbetar i ett fartfyllt och spännande verksamhetsområde.

Vad ser du framför dig?
I vår arbetsgrupp arbetar vi aktiv med respekt, stöttning och vi lär av varandra och vi tar vara på patientens delaktighet i vårdens processer. På avdelningen arbetar vi tillsammans för att uppnå en långsiktig hållbarhet och för att skapa en bra arbetsmiljö.

Som ett led i detta är din delaktighet avgörande vid olika delar så som exempelvis arbetssätt, rutiner och schemahantering för att vi skall kunna nå framgång.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du behöver ha egenskaper som gör att du bidrar till en god arbetsmiljö, gott bemötande, stort engagemang i avdelningens arbete och utveckling. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänstgöring på övriga ortopedkliniken kan förekomma. Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Kliniskt basår
Som nyutexaminerad sjuksköterska ingår du i Kliniskt basår med regelbundna mentorsamtal på avdelningen. Läs mer om det kliniska basåret via länken: Ny i din yrkesroll - NU-sjukvården (nusjukvarden.se)

Låter det intressant? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7541
Kontakt
  • Nina Bååw Wennerstrand, Tf vårdenhetschef, 010-4350521
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet kansli , vxl.010-4350000
Publicerat 2023-12-22
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb