Södra Älvsborgs Sjukhus

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Vi vill ge dig bästa möjliga start som sjuksköterska och lägga grund för din framtida utveckling. Introduktionsprogrammen innebär bryggan mellan studier och yrkeslivet.

I SÄS introduktionsprogram arbetar du ca 80% kliniskt med anpassade arbetsuppgifter och arbetsmängd med stöd av erfaren sjuksköterska. Vi vill ge dig rätt förutsättningar att vara ny på jobbet samtidigt som du snart kan ta eget yrkesansvar och utvecklas i din nya profession. Du kommer ha ett schema utöver ordinarie bemanning i minst 12 veckor och vid varje pass finns en utsedd kollega för att svara på dina frågor.

Under ditt första år som sjuksköterska kommer du ca 20% av din arbetstid delta i kompetenshöjande insatser, så som dagar för utbildning, klinisk träning, reflektion under handledning och auskultation. Detta är en del av den förstärkta yrkesintroduktionen kliniskt basår. 

Våra två introduktionsprogram:

Introduktionsår på vårdenhet

Vet du vilken vårdenhet eller vilket specialistområde du vill börja arbeta inom? Då finns introduktionsåret för dig! Du blir tillsvidareanställd på en av våra vårdenheter där du får möjlighet till en trygg start i din nya profession.

Grunden i introduktionen är att du kommer att ha ett schema utöver ordinarie bemanning under dina först 12 veckor för att du ska få möjlighet att vara ny på jobbet med anpassade arbetsuppgifter och arbetsmängd men med eget yrkesansvar som sjuksköterska. Efter ca ett år är du klar med introduktionsåret och har då nödvändiga färdigheter som behövs för att du ska känna dig trygg i ditt fortsatta arbete som sjuksköterska på din vårdenhet.

Rekryterande enheter just nu:
Psykiatriavdelning 2 och Psykiatriavdelning 4.

Rekrytering till dessa tjänster sker löpande. Läs mer om aktuella vårdenheter och ansök här:

https://vgregion.varbi.com/se/?jobtoken=12cb570b1b023bfecd9e2329acec08c28498c7b93 

Introduktionstjänst via introduktionsenhet

Vill du börja ditt nya yrkesliv med att se olika verksamheter/specialiteter för att få en bred grundkompetens eller så kanske du inte bestämt vilket område som du vill börja inom? Då finns introduktionstjänst för dig! Din anställning är på vår introduktionsenhet där du under 12 månader kommer ha två kliniska placeringar om ca 6 månader på två av våra vårdenheter på SÄS. Vilka vårdenheter du kommer arbeta på styrs av dina önskemål och verksamhetens behov.

Grunden i introduktionstjänsten är att du kommer att ha ett schema utöver ordinarie bemanning för att du ska få vara ny på jobbet. Du får en fadder på introduktionsenheten som tillsammans med dig och din introduktionsansvariga arbetar med din individuella utvecklingsplan för att du ska få rätt förutsättningar i det kliniska arbetet och stöd din utveckling.

Du kommer utöver ditt arbete på vårdenhet och ditt deltagande i utbildningsdagar inom det kliniska basåret ha extra dagar för kompetensutveckling med fokus på utbildning och föreläsningar inom sjuksköterskans yrkesområde, extra klinisk träning och reflektion.

Rekryteringen till dessa tjänster sker två gånger per år. Anställningarna startar i juni och i januari. Rekryteringen till start i juni 2024 är klar och ny annonsen inför starten i januari kommer publiceras efter sommaren.

Vi välkomnar dig till en bra start för ett hållbart yrkesliv hos oss på Södra Älvsborgs Sjukhus!

(Detta är en samlingsannons, du ansöker till tjänsterna via ovan länkar)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/7344
Kontakt
  • Evelina Lindberg, samordnare introduktion, 033-6162409,evelina.lindberg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Ellinor Johansson , Vårdförbundet, 033-6161964
Publicerat 2024-04-29
Sista ansökningsdag 2024-06-13

Tillbaka till lediga jobb