Södra Älvsborgs Sjukhus

Hos Västra Götalandsregionen är du med och skapar ett samhälle där vi och kommande generationer kan leva det goda livet. Vi är en av Sveriges största arbetsgivare med ungefär 56 000 medarbetare.

Som medarbetare i Västra Götalandsregionen får du bra förmåner och möjlighet att utvecklas, göra karriär och byta jobb utan att byta arbetsgivare. Oavsett roll är du med och gör skillnad varje dag. Våra framtida utmaningar är spännande, många och viktiga för samhällsutvecklingen. Som Sjukhusdirektör för SÄS kommer du att ha en central roll i det arbetet.

Uppdraget
SÄS är ett specialistsjukhus med en bred verksamhet av hög medicinsk kvalitet, omfattande forskning och utbildningsmöjligheter. Sjukhuset har drygt 4000 anställda och vården bedrivs till största del vid SÄS Borås och Skene. Sjukhuset är ett komplett akutsjukhus och har också öppenvårdsmottagningar i flera kommuner inom psykiatri. SÄS har en budgetomslutning på 4 miljarder och cirka 350 vårdplatser.

Som sjukhusdirektör för SÄS har du uppdraget att fortsätta utveckla verksamheten till ett sjukhus i toppklass – med fokus på att skapa största möjliga värde för patienten. Du leder och driver arbetet med att utveckla en tvärfunktionell och processorienterad vård där ökad samverkan internt och externt och en ekonomi i balans är en viktig faktor. Du ansvarar för att verksamhetsutvecklingen går genom alla led och skapar goda förutsättningar för en hälsofrämjande arbetsmiljö med ett ledarskap som utvecklar såväl medarbetarna som kvaliteten för patienterna.

Vidare har du som sjukhusdirektör ansvarar för att:

 • Att utveckla arbetet och organisera verksamheten på ett sätt som främjar samarbeten och arbetsformer för att nå målen kring omställning, kompetensförsörjning, tillgänglighet och hög kvalitet – såväl inom SÄS som regionen i övrigt.
 • Att ge chefer organisatoriska förutsättningar för att skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö.
 • Att leda den dagliga verksamheten och verka för ökad verksamhetsutveckling genom alla led, skapa förutsättningar för utvecklingsinitiativ inom organisationen.
 • Att löpande utveckla ledningsgruppens arbete.
 • Införandet av Millenium/Framtidens vårdinformationsmiljö.
 • Implementering och utveckling av Nära vård (t ex mobila tjänster) och ökad tillgänglighet till digitala vårdtjänster.
 • Ansvara för facklig samverkan.
 • Utveckla samverkan och arbetsformer med andra vårdgivare, kommun, primärvård samt övriga aktörer.
 • Utveckla utbildning och forskning.
 • Driva och genomföra regionala koncernuppdrag på uppdrag av regiondirektören.

Som sjukhusdirektör rapporterar du direkt till regiondirektören och är en del av VGR:s koncernledning för hälso- och sjukvård. Du rapporterar även till och har ett nära och förtroendefullt samarbete med presidiet och styrelsen.

Du har ett strategiskt fokus på ledning och styrning med perspektivet ”Det goda livet” och har ett ansvar för ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem i Västra Götalandsregionen och målet att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Dina kvalifikationer
Du har flerårig erfarenhet som ledare med ekonomiskt ansvar i en större komplex verksamhet där du lett andra chefer och specialister. Du har en adekvat akademisk examen och stor förståelse för ledning i politiskt styrd organisation samt god erfarenhet inom hälso- och sjukvård.

Vem är du?
Vi söker en involverande och handlingsinriktad chef som har konkreta erfarenheter av lyckade utvecklings- och förändringsarbeten. Du är en strategisk, tydlig och konsekvent ledare som har vilja och förmåga att skapa förutsättningar för att möta framtidens sjukvård. Samarbete och samverkan är en naturlig del i ditt ledarskap och som person är du driven, lyhörd och kommunikativ. Du har modet att leda in i framtidens vårdmiljö. 

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på Förmåner för medarbetare - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Intresserad?
Välkommen att registrera din ansökan till tjänsten senast den 25 oktober på Sök jobb i VGR - Västra Götalandsregionen (vgregion.se).

Om du som sökande har frågor om den utannonserade tjänsten eller av särskilda och speciella skäl inte kan registrera dina uppgifter i ett offentligt system ber vi dig ta kontakt med någon av nedan kontaktpersoner. 

Kontaktpersoner VGR:
Regiondirektör Håkan Sandahl, 0735–929479
HR-direktör Marina Olsson, 0706–305857
HR-strateg Thomas Bylund, 0702–644009

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6082
Kontakt
 • Regiondirektör Håkan Sandahl, 0735–929479
 • HR-direktör Marina Olsson, 0706–305857
 • HR-strateg Thomas Bylund, 0702–644009
Facklig företrädare
 • Vision: Juanita Samuelsson, juanita.samuelsson@vgregion.se
 • Kommunal: Lise-Lotte Lindblom, lise-lotte.lindblom@vgregion.se
 • Kommunal: Mia Gunnarsson Utriainen, mia.gunnarsson.utriainen@vgregion.se
 • SACO: Anders Ordqvist, anders.ordqvist@vgregion.se
 • SACO: Laura Florina Raduta, laura.florina.raduta@vgregion.se
 • Ledarna: Karolina Andersson, karolina.a.andersson@vgregion.se
 • Vårdförbundet: Martin Håland, martin.haland@vgregion.se
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-25

Tillbaka till lediga jobb