Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Infektion

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

På Infektion får du möjlighet att arbeta med kompetenta och erfarna medarbetare, ett omväxlande arbete och stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll. Här får du arbeta med patienter i alla åldrar, i en positiv arbetsmiljö med humor och god laganda i nära samarbete med undersköterskor, läkare, fysioterapeuter och övriga stödfunktioner. Du får dessutom goda kunskaper om infektionssjukdomar, vårdhygien och smittskydd samt vara med och forma framtidens infektionssjukvård i en allt mer globaliserad värld.

Infektionskliniken har ett ansvar för hela SU att bedriva infektionssjukvård, undervisning, forskning och utveckling. Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling och använder oss av karriärutvecklingsmodeller för både sjuksköterskor och undersköterskor. Verksamheten består av fyra vårdavdelningar med sammanlagt 62 vårdplatser och en stor mottagning med akut och planerad verksamhet samt sprututbytesmottagning.

Avdelning 301 har 16 vårdplatser och vårdar patienter från 16 år och uppåt. Avdelningen är en allmän infektionsavdelning med specialinriktning mot vård av patienter med tuberkulos. Avdelningen har även en jourmottagning där patienter med misstanke om infektionssjukdom och behov av brådskande handläggning på kvällar och helger kan tas om hand. De handlägger även vårdpersonal som råkat ut för stick-/skärtillbud.

Avdelning 302 bedriver infektionssjukvård på olika vårdnivåer. Utöver 10 platser för allmän infektionssjukvård har vi två platser för intensivvård och två för intermediärvård.

Sedan hösten 2021 arbetar vi tillsammans med ambulans och akutmottagning med ett speciellt ”sepsisspår”. Det innebär patienter med allvarliga infektioner tidigt ska identifieras och prioriteras till oss för snabbt omhändertagande, ofta på intermediärvårdnivå. Erfarenhet av akutsjukvård, slutenvård eller IMA/IVA är värdefullt, men inget krav för att arbeta här.

Avdelning 303 har 15 vårdplatser och är en allmän infektionsavdelning med inriktning mot barn, gravida och nyförlösta kvinnor. Avdelningen vårdar patienter i alla åldrar där majoriteten är vuxna patienter med blandade infektionssjukdomar. Avdelningen har samarbete med både barnkliniken såväl som kvinnokliniken och arbetar ständigt med kompetensutveckling inom dessa områden.

Avdelning 304 är en allmän infektionsavdelning som vårdar patienter med olika infektioner men har även en specialinriktning på CNS-infektioner. Avdelningen har 16 vårdplatser och vårdar patienter från 16 år och uppåt.

Infektionsmottagningen har en remissmottagning för akuta patienter samt följer patienter med virushepatit, hiv, immundefekter, multiresistenta sjukdomar som MRSA, tuberkulos och tropiska sjukdomar. Till mottagningen hör också en resemedicinsk vaccinationsmottagning.

Sprututbytesmottagningen tillhör infektionsmottagningen. Här arbetar sjuksköterskor och undersköterskor, barnmorskor, kuratorer och läkare tillsammans. Målgruppen är individer med intravenöst missbruk som förutom byte av sprutor erbjuds rådgivning samt vidare kontakt med medicinsk vård, beroendevård och socialtjänst.

På Infektionskliniken kommer du att stöta på det mesta. Det är en stor variation på patienterna, i ålder så väl som typ av sjukdom. Vanliga diagnoser är lunginflammation, sepsis, komplicerade infektioner i nedre luftvägar eller mjukdelar, infektion på hjärtklaffarna eller i mage/tarm. Vi vårdar också patienter som är bärare av multiresistenta bakterier eller behöver isoleringsvård av annan anledning samt patienter med klassiska infektionsdiagnoser som till exempel malaria, mässling och tuberkulos.

Visst låter det intressant? Ta chansen att börja jobba på Infektion! Skriv i din ansökan om du är speciellt intresserad av någon särskild enhet. Du är också välkommen att höra av dig direkt till respektive chef.

Introduktionen är alltid individuellt anpassad. Vi planerar tre veckors bredvidgång med regelbundna avstämningar samt ger tid för genomgångar och utbildningar samt klinikgemensam introduktion. Är du nyutexaminerad eller har jobbat kortare tid än tre månader så kommer du att omfattas av Sahlgrenska Universitetssjukhusets introduktionsprogram ”Kliniskt Basår”

Ps. Vill du få reda på mer om hur det är att arbeta på Infektionskliniken, läs gärna artikeln om oss i Framtidens Karriär Sjuksköterska https://sjukskoterskekarriar.se/2022/10/26/infektionssjukvard-satter-extra-guldkant-pa-sjukskoterskejobbet/  eller leta upp oss på Sahlgrenska Universitetssjukhusets instagram för vecka 3 2023  

Välkommen till verksamhet Infektion på Östra Sjukhuset! Den här veckan kommer ni få en inblick i vår verksamhet som består av fyra… | Instagram

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Meriterande är också om du har erfarenhet från infektionssjukvård, akutsjukvård, barnsjukvård eller beroendevård.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6061
Kontakt
  • Vårdenhetschef avd 301, Lina Stenman , 031-3435290
  • Vårdenhetschef avd 302, Lotta Koitrand, 0730-608022
  • Vårdenhetschef avd 302, Heléne Zeidlitz, 0730-580025
  • Vårdenhetschef avd 303, Emelie Andersson, 031-3435510
  • Vårdenhetschef avd 304, Maria Wikingsson, 031-3435293
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet John Sakko, john.sakko@vgregion.se
  • Vårdförbundet, Jeanette Carlsson, 031-3434292
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb