NU-sjukvården, Specialistmedicinklinik, Avdelning 51

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Hantera 90 m2 lungblåsor? Inga problem! Tillsammans med oss på avdelning 51 blir du expert på specialistvård inom lungmedicin och internmedicin!

Om verksamheten
På avdelning 51 bedriver vi specialistvård inom lungmedicin och internmedicin. Vi är experter inom vårt område och träffar patienter med många olika diagnoser och behandlingar. Vi är därför helt rätt arbetsplats för dig som alltid vill utvecklas och som tycker att det är spännande att arbeta med bredden inom yrket som undersköterska. Här kombinerar vi omvårdnad och avancerad medicinsk teknik för att våra patienter ska få bästa möjliga vård.

Förutom att området lungmedicin är spännande blir du en del av ett fantastiskt gäng med stor medicinsk kompetens. Dina kollegor har en bred kompetens och stor erfarenhet. Tillsammans skapar vi en god arbetsplats där det alltid finns någon att fråga och bolla med!

Hos oss får du verkligen möjligheten att lära dig nya medicinska områden och utvecklas som undersköterska. För att visa på vikten av ständig utveckling håller vi just nu på att arbeta fram en karriärutvecklingsmodell som ger dig möjlighet att påverka din utveckling framåt!

Vi har som mål att kunna erbjuda arbete 2 helger av 5 för dig som önskar det!

Att vara undersköterska hos oss
Varför ska du som undersköterska arbeta tillsammans med oss på avdelning 51? Helt enkelt för att vi kan erbjuda dig som undersköterska fantastisk möjlighet till kompetensutveckling!

Det pågår också ett förändringsarbete hos oss på 51:an som innebär att vi omfördelar vissa arbetsuppgifter från sjuksköterska till vissa av undersköterskorna på avdelningen. Detta för att skapa en bättre arbetsmiljö, stärka teamet runt patienterna och öka patientsäkerheten. Uppgifterna som vi omfördelar är bland annat dokumentation, SAMSA, PVK, viss läkemedelshantering (efter utbildning och godkänt kunskapsprov få delegation). I det nya arbetssättet kommer du som undersköterska vissa dagar arbeta närmare sjuksköterskan och vissa dagar mer i den basala omvårdnaden av patienten. För att kunna omfördela arbetsuppgifter har ett utbildningspaket tagits fram på avdelningen.

För att visa på vikten av ständig utveckling håller vi också på att arbeta fram en karriärutvecklingsmodell för undersköterskor som ger dig möjlighet att påverka din utveckling framåt!

I teamet runt patienten ingår förutom du som undersköterska även sjuksköterska, farmaceut och fysioterapeut. Vid behov ingår även dietist, arbetsterapeut och kuratorer. Vi har även en receptionist alla vardagar, SAMSA-undersköterska och slutenvårdsdos.

Vi arbetar med att ständigt förbättra och utveckla vården och arbetsmiljön, just nu är vi med i ett test där vi mäter vårdomfattningen dagligen som i förlängningen kan leda till mer anpassad bemanning utifrån vårdtynd. Vi har tidigare vunnit pris för vårt utvecklingsarbete, för oss är utveckling viktigt på riktigt!

Vi ser framemot att få träffa dig och berätta mer om vår avdelning!

Om dig
Du är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom akutsjukvård.

Du tycker om att arbeta med och för människor. Du är bra på att se helheten och tycker om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull del i ditt arbete. Vi ser även att du är en stabil och trygg person som är tydlig i din kommunikation till patienter och anhöriga, men även till det egna teamet och de som vi samarbetar med.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi intervjuar löpande under hela ansökningstiden.

Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/

Tveka inte att kontakta oss om du vill veta mer! Vill du övertygas om att vi är rätt arbetsplats för dig? Välkommen att hospitera hos oss en dag!

Vad väntar du på!? Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5937
Kontakt
  • Mikael Sundström, Vårdenhetschef, 010-4350511
  • Marie-Louise Lindqvist, Vårdenhetschef, 010-4354800
Facklig företrädare
  • Annika Isaksson, Kommual, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-09-18
Sista ansökningsdag 2023-10-02

Tillbaka till lediga jobb