VGR Akademin, Göteborg

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? För att lyckas med det behöver Västra Götalands medarbetare bästa förutsättningar och kompetens. För att samordna och effektivisera kompetensutveckling och utbildning i regionen finns VGR Akademin. Nu växer vi och söker fler pedagoger.

Västra Götalandsregionen (VGR) har ett samlat grepp om kompetensutveckling för psykologer och sedan 2018 en utbildningsenhet för psykologer inom VGR Akademin, bestående av studierektorer, utbildningsledare, pedagog och koordinatorer. VGR Akademin arbetar på uppdrag av Koncernstab HR, som ansvarar för arbetsgivarfrågor och kompetensförsörjning, inklusive chefsförsörjning, på regionövergripande nivå.

Nu behöver vi förstärka vår pedagogiska och administrativa kompetens och utökar genom att söka en pedagog som vill vara med och arbeta med våra pågående utbildningsinsatser i samverkan med psykologer samt koordinera våra utbildningar. Vi erbjuder dig ett utmanande och utvecklande arbete med att bidra till psykologers kompetensutveckling i hela Västra Götalandsregionen.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill vara med att driva specialistutbildning för psykologer inom VGR tillsammans med oss på Utbildningsenheten för psykologer. Som pedagog på Utbildningsenheten kommer du att arbeta tillsammans med psykologer som går in i tillfällig roll som utbildare. I arbetet med genomförande av specialistkurser representerar du den didaktiska och pedagogiska kompetensen och psykologer ansvarar för ämnesinnehåll och genomförande.

I utbildningarna arbetar vi med en palett av pedagogiska verktyg där Lärportalen är navet för deltagaren. Till det kommer bland annat platsbundna eller webbaserade träffar och föreläsningar. Du kommer därför att arbeta mycket med vår Lärportal och andra digitala verktyg. Vid kursdagar och föreläsningar fungerar du som stöd till deltagare och till utbildare. Du kommer även att arbeta med utbildningskoordinering inklusive hantering av antagning till specialistutbildningen.

Kvalifikationer

Som person är du serviceinriktad och har hög administrativ kompetens. Du är van att arbeta självständigt samtidigt som du tycker om att skapa resultat tillsammans med andra. Vidare har du god förmåga att kommunicera och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet i denna rekrytering.

Vi söker vi dig som har utbildning inom pedagogik/didaktik via högskola/universitet, och som har erfarenhet inom pedagogiskt och didaktiskt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av utveckling av utbildningsinsatser för yrkesverksamma eller vuxenstuderande.

Då större delen av våra utbildningsaktiviteter är baserade på principerna kring blandat lärande, är tidigare erfarenhet av pedagogiskt arbete genom lärplattform ett krav. Du delar Västra Götalandsregionens syn på kompetensutveckling som beskrivs i vår riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR, läs mer om den här; Riktlinje för kompetensutveckling och lärande i VGR

Kännedom om offentlig förvaltning och kunskap om Västra Götalandsregionen är meriterande.

Övrigt

VGR Akademin har sin verksamhet på VGR Campus Nya Varvet i Västra Frölunda men möten kan förekomma på andra platser i Göteborg med omnejd. Många möten sker även via Teams vilket även gör det möjligt att arbeta på distans 1-2 dagar per vecka.

Läs mer om vår verksamhet här: VGR Akademin

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och vi värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Intervjuer genomförs löpande under ansökningstiden. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5891
Kontakt
  • Emma Jacobsson-Jensen, Regional STP-studierektor, 073-5825258
Facklig företrädare
  • Ingegerd Hermansson, Vision, 0734-445330
  • Johan Sipola, Sveriges Lärare, 072-5108483
Publicerat 2023-09-29
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb