Sahlgrenska Universitetssjukhuset, An/Op/Iva Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vår intensivvård kommer att växa och vi söker nu nya medarbetare

Vi är i planeringsfasen av att bygga en ny större modern intensivvårdsavdelning som även inkluderar en ny tryckkammare. Är du den som vill vara med och bygga och utveckla tillsammans med oss? Nu finns möjligheten!

Vi söker dig som brinner för att leverera intensivvård av högsta kvalitet med patienten i fokus. I vårt team har vi styrkan av olika kompetenser och erfarenheter som gör att vi kompletterar varandra. Tillsammans med dig bygger vi vidare på vårt redan goda teamsamarbete.

Vad erbjuder vi dig?

På Intensivvård och postoperativ vård Östra (IVA/PostOp) vårdas kritiskt sjuka patienter med behov av avancerad behandling och noggrann övervakning på grund av svikt i vitala funktioner, till exempel svår sepsis, vård efter hjärtstopp, andningssvikt och andra allvarliga och/eller livshotande tillstånd. Vi bedriver även avancerad postoperativ vård, främst efter bukkirurgi.

Det dagliga arbetet leds av sektionsledare, vårdenhetsöverläkare och vårdenhetschefer tillsammans med instruktörer och medicintekniskt ansvarig sjuksköterska.

Vi erbjuder en varierande och spännande arbetsplats med en unik variation av patienter som vi genom teamarbete ger bästa möjliga vård och omvårdnad. Vi strävar efter en arbetsmiljö där du som medarbetare ska känna dig trygg, sedd och uppskattad för ditt arbete. Det är viktigt för oss att vi, trots graden av allvar i vår verksamhet, har roligt på jobbet.

Till An/Op/IVA Östra hör också tryckkammarverksamheten där du som IVA-sjuksköterska har möjlighet att ha beredskap efter utbildning.

IVA/PostOp har ett nära samarbete med verksamhetsområdets operationsenhet och övriga Intensivvårdsenheter på SU.

Vi ser positivt på kombinationstjänster som innebär att du tjänstgör på två arbetsplatser med två olika chefer

Vi bedriver mobil intensivvårdgrupp (MIG) och erbjuder återbesökssamtal för våra patienter. Vi arbetar även för att starta upp en post intensivvårdsgrupp (PIG).

Introduktionen anpassar vi individuellt efter erfarenhet och behov.  På avdelningen har vi en god arbetsmiljö, ett öppet klimat och ett gemensamt ansvar för vår dag på arbetet. Hos oss arbetar undersköterskor, sjuksköterskor, specialistundersköterskor, IVA-sjuksköterskor, anestesi-och intensivvårdsläkare.

Om arbetet

Som intensivvårdssjuksköterska arbetar du i ett tvärprofessionellt team tillsammans med läkare, undersköterskor, fysioterapeuter och kuratorer. Patienterna är svårt kritisk sjuka och sviktar ofta i ett eller flera organsystem där monitorering och handhavande av medicinteknisk utrustning och övervakning av vitala parametrar är en stor del av det dagliga arbetet. Intensivvårdssjuksköterskan handlägger, utför och utvärderar ordinerade medicinska åtgärder. I arbetet ingår även att visa respekt för närstående och integrera och stödja dem i vården.

Arbetstid

Vi har en individuell schemaplanering förlagd till dag, kväll och natt som vi planerar i Heroma. I mesta möjligaste mån tar vi hänsyn till egna önskemål i schemaplaneringen.

Är du vår nya kollega?

Vi söker sjuksköterskor med specialistutbildning inom intensivvård men även sjuksköterskor med erfarenhet av postoperativ vård. För att trivas i din roll hos oss behöver du ha mycket god samarbetsförmåga samt vara kommunikativ och flexibel då du kommer att arbeta i team med olika yrkeskategorier. Det är också viktigt att du har en vilja att tillsammans med dina kollegor utveckla verksamheten. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5870
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Ewa Hjerpe, 0722-185223
  • Vårdenhetschef, Lisa-Rebecka Willén, 0722-078148
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Geraldine Kopacsi, 0313436691
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb