Koncernkontoret, Enhet Beställningsstöd och inköpssamordning

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi inköpssamordnare till koncerninköp som vill vara med att ge support och stöd till VGR verksamheter i inköpsfrågor. Tjänsten är ett vikariat under ca 1 år. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Enhet Beställningsstöd och inköpssamordning är den naturliga ingången för VGR verksamheter till koncerninköp i olika inköpsfrågor. Här arbetar ett flertal inköpssamordnare med att besvara och handlägga inkommande ärenden via våra olika kanaler. Det handlar främst om support kring upphandlade avtal och produkter samt handläggning av direktupphandlingar under 100 tkr.

Som inköpssamordnare arbetar du i mindre team med inriktning inom specifika inköpsområden där du har ett nära samarbete med inköpare och materialkonsulenter. Rollen innebär också daglig kontakt med leverantörer. Eftersom sjukvården är våra största kunder handlar det främst om produkter som dagligen används i vården.

Vad kan vi erbjuda dig?

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och har en bra arbetsmiljö. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:

Vi vill att du har fullgjord gymnasiekompetens, är kommunikativ och lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift samt mycket god datorvana och bekväm med att använda digitala arbetssätt.

Erfarenhet av orderhandläggning, kundsupport eller liknande arbete är meriterande. Eftersom vi till största delen handlägger produkter som används i patientnära arbete är det en stor fördel om du har kännedom om de produkter som används inom akutsjukvården.

Som person behöver du vara serviceinriktad och förstå betydelsen av ett professionellt bemötande. För att klara rollen behöver du vara flexibel och hantera flera olika typer av ärenden samtidigt, lösningsfokuserad och ha förmåga att ta egna initiativ och fatta beslut i det löpande arbetet. Eftersom vi arbetar i små team lägger vi stor vikt på dina personliga egenskaper och förmågan att samarbeta på ett bra sätt.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt

Möjliga placeringsorter för tjänsten är Göteborg, Vänersborg eller Borås. 

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Vänersborg eller Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5862
Kontakt
  • Carina Frendberg, enhetschef, 070-323184
  • Mariann Djureholt, teamledare, 070-0852851
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-09-14
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb