Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Psykiatri Affektiva är ett av fem vuxenpsykiatriska verksamhetsområden inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Verksamheten ansvarar för patienter med förstämnings- och ångestsyndrom, neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, personlighetssyndrom och ätstörningar.

Att ständigt utveckla vården för verksamhetens patienter är vår främsta ambition. Vi vill implementera ny kunskap och kontinuerligt följa upp vår verksamhet. För att uppnå detta behöver vi chefer med ett tydligt ledarskap som ger sig själva och medarbetarna utrymme för utvecklingsidéer och kreativitet.

Vi söker nu en enhetschef till Bipolärmottagningen, som är en specialistmottagning för patienter över 18 år med bipolär sjukdom. Bipolärmottagningen är Sveriges största specialistmottagning för bipolär sjukdom och är också nationellt ledande vad gäller forskning om bipolär sjukdom. Mottagningen har ett nära samarbete med Sahlgrenska akademin och flera medarbetare är engagerade i undervisning, forskning eller nationella utvecklingsprojekt när det gäller affektiva sjukdomar och mottagningen är även värd för kvalitetsregistret Bipolär. På Bipolärmottagningen är vi välbemannade vad gäller såväl läkare som övriga yrkeskategorier och flera medarbetare har mycket lång erfarenhet av arbete med patienter med bipolär sjukdom. Detta gör att det hos oss finns spetskompetens både när det gäller klinik och forskning och även ett stort engagemang, vilket bidrar till en god sammanhållning, vårdkvalitet och goda utvecklingsmöjligheter.

Mottagningen har ett nära samarbete med avdelningarna 362 och 366, när behov av heldygnsvård föreligger. Som enhetschef har du ett chefsansvar för alla yrkeskategorier, förutom läkare som har en egen sektionschef. Sektionschefen är även vårdenhetsöverläkare och arbetar på mottagningen, vilket möjliggör ett nära samarbete mellan sektionschef och enhetschef. Som stöd till enhetschefen finns även tjänsteutrymme för en sektionsledare och till vården är det även knutet en verksamhetsutvecklarfunktion med inriktning mot bipolär sjukdom.

Om tjänsten

Som enhetschef har du en central roll och deltar i verksamhetens ledningsarbete. I arbetet ingår att fullgöra sjukhusets kärnuppdrag: vård, utbildning och forskning. Du har ett övergripande ansvar för Bipolärmottagningen vilket omfattar personal, budget och arbetsmiljö. Tillsammans med sektionschef/vårdenhetsöverläkare, som har det medicinska ansvaret och teamet i stort förväntas du driva utveckling av enheten för bästa möjliga vård till våra patienter och att arbeta för en god arbetsmiljö där medarbetare känner gemenskap, mår bra och får utvecklas. Du kan också bli tilldelad ansvarsområden av övergripande slag för hela verksamheten. Tjänsten är bred med många kontaktytor och det finns goda möjligheter till utveckling – både i din yrkesroll och för dig som person. I enhetschefsgruppen finns goda möjligheter för kollegialt stöd och samarbete och verksamheten erbjuder även mentorskap och handledning.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med högskoleutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet och med tidigare yrkeserfarenhet från psykiatri. Erfarenhet och kunskap avseende affektiva sjukdomar är meriterande. Vi ser gärna att du har någon form av ledarerfarenhet, gärna från en chefsroll, samt erfarenhet av utvecklingsarbete. Det är även meriterande med erfarenhet av vetenskapligt arbete och forskning. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande.

För att nå framgång i rollen som enhetschef hos oss vill vi att du är drivande, lösningsorienterad och har en god kommunikativ förmåga. Vi önskar att du har en väl utvecklad diplomatisk förmåga, är trygg men också entusiastisk med mod att fatta beslut och verkställa förändringar. Du har lätt för att knyta kontakter, visar andra respekt och har förmåga att skapa delaktighet och ta tillvara andras idéer. Utifrån verksamhetens uppdrag förväntas du kunna sätta upp tydliga mål för verksamheten och medarbetarna, samt förmedla och följa upp målen på ett tydligt och strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5803
Kontakt
  • Mathias Alvidius, verksamhetschef, 076-0501507
Facklig företrädare
  • Madelene Ruthberg, SACO, 0722-034024
  • Gustaf Ahlqvist, Vårdförbundet, 072-2074188
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb