Närhälsan Hisingen jourcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Hisingen jourcentral är en kvälls- och helgöppen mottagning belägen centralt på Hisingen. Vårt uppdrag är att ge god vård då ordinarie vårdcentraler är stängda. Jourcentralens öppettider är vardagar klockan 17:00-22:00, helger och röda dagar klockan 10:00-16:00.

Hos oss söker patienter med både lättare och allvarligare akuta besvär, allt ifrån sår- och brännskador, misstänkta frakturer till olika typer av infektioner. Vissa behandlas och omhändertas på jourcentralen medan andra patienter behöver remitteras vidare för bedömning och behandling på sjukhus. Mottagningen arbetar i team bestående av läkare, sjuksköterskor/distriktssköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Tillsammans med dig bildar vi en arbetsgrupp som präglas av hög kompetens och ett stort engagemang. Vi är måna om varandra och har ett nära samarbete över yrkesgränserna. Humor och god teamanda är viktigt för oss, vilket speglar sig i vår arbetsmiljö. Vi arbetar med ständiga förbättringar och utvecklingsarbeten. I nuläget undersöker vi möjligheter till digitala vård möten, både med läkare och sjuksköterska och även som distansarbete.  Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan: Fördelar och förmåner

Om arbetet

Denna tjänst erbjuder dig möjligheten att variera det kliniska arbetet på vår jourcentral med ett uppdrag som lokal samordnare för SIP (Samordnad Individuell Plan) i området Hisingen. 

Som lokal samordnare för SIP kommer du stötta de lokala SIP-utbildarna på respektive vårdcentral, identifiera behov, utbildningsinsatser, framgångsfaktorer och utmaningar. Det är ett självständigt arbete där du lägger upp strukturen utifrån behov. Du ingår i ett nätverk för SIP-samordnare i Göteborgsområdet tillsammans med delregional SIP-koordinator. Du deltar på regelbundna nätverksmöten och nätverksträffar som delregionen arrangerar. Du kan läsa mer om uppdraget på: Vårdsamverkan SIP

Som sjuksköterska på jourcentralen är arbetet omväxlande, stor del av arbetsuppgifterna utgörs av triagering med bedömning och provtagning samt mottagningsarbete. Vi lägger stor vikt vid ett gott samarbete där alla bidrar till helheten. Vi erbjuder dig en positiv och utvecklande arbetsplats med korta beslutsvägar samt kompetensutveckling med både interna och externa utbildningar.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Du har erfarenhet och trygghet i din kompetens, vilket gett dig förmåga att prioritera och fatta snabba men välgrundade beslut. Det är även meriterande om du har erfarenhet från vårdplanering och SIP.

Du behöver ha en förmåga att organisera, både ditt eget och andras arbete, och ha lätt för att skapa relationer med andra yrkesgrupper. Du tycker om att ha varierande arbetsuppgifter, tar egna initiativ och har en bra överblick för vad som behöver göras. Vi ser att du har ett intresse av att utvecklas i din profession, gillar utmaningar och ett engagemang för att utveckla vården. Du delar även Närhälsans kärnvärden; Pålitlig, omtänksam och nytänkande.

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Intervjuer på vårdcentral sker löpande under ansökningstiden.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5740
Kontakt
  • Marie Wennberg, Verksamhetschef, 0707-292995
Facklig företrädare
  • Therese de Don, Vårdförbundet, 0700-823646
Publicerat 2023-09-27
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb