Närhälsan Bengtsfors vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Bengtsfors vårdcentral är belägen i norra Dalsland. Vi betjänar cirka 7 600 patienter som valt att lista sig hos oss. Hos oss arbetar distriktsläkare, distriktssköterskor, specialistsjuksköterskor inom diabetes, astma/KOL, hjärta/kärl och BVC.  Vi har även psykiatrisjuksköterska/KBT-terapeut, kurator, undersköterskor och medicinska sekreterare. På Närhälsan Bengtsfors vårdcentral är vi måna om varandra och vill skapa goda förutsättningar för en hållbar arbetsmiljö.

I anslutning till vårdcentralen finns mödrahälsovård, ungdomsmottagning och rehabmottagning. Hos Närhälsan verkar du i den lilla verksamheten nära patienten men med den stora organisationens möjligheter till utbildning och utveckling

Bengtsfors är beläget i norra Dalsland. Utmärkande för Bengtsfors kommun är naturen, sjöar och vatten. Här finns möjlighet till prisvärt boende med fint läge. Det finns grundskolor på flera av kommunens orter.  Bengtsfors är centralorten i kommunen och har cirka 3600 invånare. Centrala Bengtsfors ligger mellan sjöarna Lelång och Bengtsbrohöljen vilket ger en fantastisk inramning och känsla av att ha naturen in på knuten. I Bengtsfors tätort finns affärer och restauranger. Här ligger även kommunens högstadieskola. Dalslands kanal rinner genom centrala Bengtsfors och här finns en större gästhamn.

Närmsta stad är Åmål som ligger 28 km från Bengtsfors. Både Göteborg och Oslo ligger endast 18 mil bort.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Dina arbetsuppgifter omfattar det breda allmänmedicinska arbetsinnehållet med ansvar för patienter i alla åldrar och situationer. Då avståndet till närmsta akutmottagning är ca 10 mil, innebär det att arbetet skiljer sig en del från arbete som allmänläkare i vissa andra områden. Vi sköter många gånger det akuta omhändertagandet av svårt sjuka och skadade personer som måste vidaretransporteras till sjukhus. Arbetet är självständigt och väldigt omväxlande. Handledning tillgodoses av erfaren specialist, som ger dig stöd och kunskapsutbyte. Vi erbjuder dig ett varierat arbete med goda utvecklingsmöjligheter samt ett team av fantastiska kollegor. Är du intresserad av ett fritt och omväxlande arbete med patienten där din och dina arbetskamraters arbetsmiljö är i fokus är det här arbetet för dig.

Om dig

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård samt har intresse för primärvård och att göra ST-tjänstgöring inom allmänmedicin. Du innehar språkkunskaper i svenska lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

 Vi söker dig som är lyhörd och har ett gott bemötande eftersom du i arbetet träffar många olika patienter på vårdcentralen. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer sker löpande.

För dig som utbildat dig till läkare utomlands och inte gjort AT i Sverige för att få läkarlegitimation, omfattas av de nya bestämmelserna gällande Bastjänstgöring från 1 juli 2021. Bastjänstgöring för läkare (BT) är en obligatorisk inledande del av specialiseringstjänstgöringen i den nya förordningen ST-2021 (HSLF-FS 2021:8). Det innebär att du behöver göra BT innan eller som inledande del av din ST.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bengtsfors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5547
Kontakt
  • Malin Hansen, Vårdcentralchef, 076-1276879
Facklig företrädare
  • Carin Larnert, Läkarförbundet, 072-2069881
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb