Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Akut- och olycksfallmottagningen

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du utvecklas som sjuksköterska och människa? Då är vi rätt arbetsplats för dig!

Om verksamheten

Akutmottagningen Sahlgrenska är en intensiv och spännande arbetsplats med 58 000 patientbesök per år. Akutmottagningen ligger under verksamhetsområde Akutmedicin och Geriatrik. Vi tar emot ett brett spektrum av patienter med olika sjukdomstillstånd och symtom och vi har också ett regionalt traumavårdsuppdrag.

På Akutmottagningen arbetar ungefär 140 medarbetare. Akutmottagningen har en central roll på Sahlgrenska Universitetssjukhuset med viktiga samarbeten och kontaktytor med stort antal verksamheter där du som sjuksköterska har en viktig roll.

Vi arbetar ständigt och långsiktigt med att förbättra arbetssätt och processer för att ge våra patienter god och säker vård. Vi kan erbjuda dig kompetensutveckling och har en tydlig kompetensstege för det. 

Är vi din nya arbetsplats?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Som sjuksköterska hos oss kommer du att arbeta tätt ihop med andra yrkeskategorier, vilket ställer höga krav på samarbete och kommunikation.

Arbetstempot är högt och du behöver kunna ta snabba beslut och initiativ, vara självgående och kunna prioritera. Det är viktigt att du är lyhörd och professionell mot patienter och anhöriga, men även mot kolleger då det kan vara högt tryck med många vårdsökande samtidigt.

På vår enhet ställs vi ofta inför intensiva händelser som ställer höga krav på dig som sjuksköterska. Vi behöver dig som är stabil och har god självkännedom om hur du reagerar i och hanterar pressade situationer. Hos oss har vi en bra sammanhållning och ställer upp för varandra, vilket gör det viktigt för oss att du bidrar till ett gott arbetsklimat. Vi tror på att om man har bra sammanhållning på jobbet, teamtränar och simulerar intensivt och har roligt på AW så presterar vi alla bättre på jobbet.

Tycker du om att vara i händelsernas centrum och uppskattar att den ena dagen är aldrig den andra lik? Är du en lagspelare som också tycker om självständigt arbete? Är du flexibel, modig och uppskattar ett varierat jobb att gå till varje dag så är detta arbetsplatsen för dig.

Om du vill bli en i vårt team på världens bästa arbetsplats och dela vardagen med oss där allt kan hända så är vi intresserade av dig.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5280
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Marielle Kellgren, 0722-053469
  • Vårdenhetschef, Frey Rikter Svendsen, 031-3429680
  • Vårdenhetschef, Julia Hallenby, 0763-130181
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ellen Ekholm, 073-5534137
Publicerat 2023-08-17
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb