Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Psykiatri Affektiva

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vi välkomnar dig som vill bli en del av vårt affektiva team!

Om oss

På Psykiatri Affektiva har vi huvudansvaret för den psykiatriska vården av patienter med olika affektiva tillstånd. På vår Affektiva mottagning arbetar vi i team som består av läkare, psykologer, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, kuratorer och sekreterare. Teamarbetet är centralt hos oss och vi har en god dialog yrkeskategorierna emellan.

Det är viktigt för oss att du ska känna dig trygg i arbetet och därför anpassar vi introduktionen efter dina behov och din kompetens. Vi strävar efter en god lärandekultur vilket betyder att det ska kännas bra för dig att komma med frågor och lyfta nya idéer. Du kommer att få en mentor och ingå i en handledningsgrupp. På Sahlgrenska Universitetssjukhuset är forskning och handledning självklara inslag. 

Arbetsbeskrivning 

Som underläkare hos oss kommer du att arbeta inom öppenvården på vår Affektiva mottagning.

Du kommer bli en del av ett tvärprofessionellt team med möjlighet att anpassa vården i dialog med framförallt patienten. På mottagningen kommer du att få enskild- och handledning i grupp. I dialog med patient, närstående och team kommer du bland annat arbeta med följande:

  • Vara med och utreda och diagnostisera patienter.
  • Patientsamtal på mottagning.
  • Göra akuta bedömningar under handledning.
  • Ibland göra somatiska undersökningar.
  • Dokumentera, utfärda recept och intyg.
  • Delta i jourverksamheten på Psykiatriakuten.

Geografisk placering är Rullagergatan 5, Göteborg. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare och intresserad av att arbeta inom vuxenpsykiatrin. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4295
Kontakt
  • Läkarchef, Anthonio Gonzales, 0707643399
Facklig företrädare
  • SACO, Kajsa Fahlström, 031-3421000
Publicerat 2023-06-09
Sista ansökningsdag 2023-11-30

Tillbaka till lediga jobb