Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 132 Kirurgi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Lockas du av en lärorik och utvecklande arbetsmiljö? Vill du vara en del av ett team där öppenhet, omtanke, respekt och humor värderas för att uppnå ett gott arbetsklimat? Då kan det vara dig vi söker som ny kollega hos oss!

Om oss

Vår avdelning är en bred allmänkirurgisk akutvårdsenhet.  Vi arbetar med att snabbt utreda, undersöka och behandla diagnoser för att patienterna inte skall behöva vistas på sjukhus längre än nödvändigt. Vi vårdar även patienter med svårare övre gastrointestinala diagnoser som kräver längre vårdtid. Här lägger vi ett särskilt fokus på att vidareutveckla den goda vården och optimera för en trygg och säker hemgång vid utskrivning. Utöver inläggningar från akuten vårdar vi patienter som planerats för elektiv kirurgi med fokus på bröst/melanomkirurgi postoperativt.

Vi arbetar just nu med att skapa ett antal IMA-platser (intermediärvårdsplatser) som planeras vara i drift under hösten våren 2024 på avdelning 132. Dessa platser kommer att främst vara för patienter med svårare akuta bukdiagnoser med eller utan ställd diagnos, sepsis eller i behov av optimering inför akuta operationer. Här kommer vi att ha högre bemanning samt övervakningsutrustning.

Hos oss arbetar sjuksköterskor och undersköterskor i team tillsammans med läkare, fysioterapeut, dietist och andra professioner. En gång i veckan samlas vi för omvårdnadsrond och för patienter med svårare diagnoser har vi även en multidisciplinär rond en gång i veckan. Vi arbetar med SPIK-funktion, Specialistsjuksköterska i klinik, som stöttar, undervisar och handleder i omvårdnadsfrågor dagligen. Du blir uppbackad i det dagliga arbetet och är en del i en engagerad arbetsgrupp.

Våra två specialistundersköterskor arbetar bland annat med föreläsningar, utbildningar och utveckling för i huvudsak kollegorna i undersköterskegruppen.

Vi erbjuder

Hos oss får du en introduktion på cirka tre veckor anpassad utefter din tidigare erfarenhet.

Vi satsar på kompetensutveckling genom fortlöpande föreläsningar och utbildningar av våra kirurger, sjuksköterskor, undersköterskor och externa föreläsare. Vi erbjuder regelbundna kompetensutvecklingstillfällen som är skräddarsydda efter verksamhetens- och medarbetarnas behov och önskemål.

Vi har en instruktör-/avdelningslärare som regelbundet organiserar föreläsningar efter behov både lokalt och på Simulatorcentrum. Där tränar vi en gång per år ABCDE, SBAR, CRM, teamarbete och kommunikation. Självklart har vi också regelbundna HLR-utbildningar.

Vi uppmuntrar till vidareutbildning med möjligheten till att kunna specialisera sig i sin profession.

Sahlgrenska universitetssjukhuset har ett förhöjt ob-tillägg på helger (ej storhelg) med 50%.

Vi erbjuder förmåner som flexibel arbetstid och friskvårdsbidrag. Läs mer om våra förmåner här.

Om dig

Du ansvarar för omvårdnad, kontroller, såromläggningar etc för dina patienter tillsammans med din sjuksköterska. Du dokumenterar utförda uppgifter, riskbedömningar mm i Melior.

Om du har erfarenhet av kirurgi eller IMA-vård samt kunskaper i programmen ELVIS, Orbit och SAMSA så är det meriterande.

Stor vikt läggs vid intresse för människor i utsatta livssituationer och förmåga att hjälpa andra. Du är kreativ och flexibel och ser lösningar i stället för problem. Du är noggrann och har lätt för att prioritera och fatta snabba beslut. Du är angelägen om att vi har en god arbetsmiljö på avdelningen.

Hjärtligt välkommen att söka till avdelning 132!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4259
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Shahla Hosienpour, 031-3428468/072-2068525
  • Sektionsledare, Catharina Nordeborg, 031-3429348/072-2413270
Facklig företrädare
  • Kommunal, Hans Ekström, 031-3423693
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-07-02

Tillbaka till lediga jobb