Regionteater Väst AB

Beskrivning

Regionteater Väst är Sveriges största turnerande scenkonstinstitution för en ung publik och en av landets största producenter av dans och teater. Vi skapar scenkonst som är tillgänglig och utmanande och som i tilltal och ämnesval främst riktar sig till människor mellan 6–16 år. Vi har två produktionshus – ett i Borås för dans och ett i Uddevalla för teater. Regionteater Väst är ett aktiebolag och ägs av Västra Götalandsregionen och Uddevalla kommun.

Verksamheten omsätter årligen ca. 55 mkr och 65 årsverken, varav ett 40-tal tillsvidareanställda – konstnärer, tekniker och administratörer – som alla arbetar med att ge barn och unga möjlighet att möta en levande scenkonst som placerar deras röster i centrum.

Regionteater Väst är en del av Västra Götalandsregionen och medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst.


Då vår ekonomichef går i pension letar vi nu efter dig som vill bli en del av den regionala utvecklingen med fokus på scenkonst för barn och unga.

Arbetsuppgifter

Som ekonomichef ansvarar du för Regionteater Västs ekonomiska frågor. Du rapporterar till vd och ingår i bolagets ledningsgrupp. Dina arbetsuppgifter innebär bl.a. ansvar för redovisning och bokslut. Du driver arbetet med budget, uppföljningar, analyser och prognoser i samarbete med vd och avdelningschefer samt upprättar månads- och årsbokslut. Du rapporterar till bl.a. Västra Götalandsregionen och Statens Kulturråd. Du ansvarar för löneadministrationen tillsammans med en lönehandläggare och är sakkunnig inom HR när det gäller frågor om till exempel arbetsrätt, skatter, försäkringar, avtal och löner. Som ekonomichef har du personalansvar för en medarbetare på ekonomiavdelningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning och flerårig erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Erfarenhet av Vismas ekonomi- och löneprogram är meriterande. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. För att trivas i vårt arbetsklimat tror vi att du är intresserad av kultur och scenkonst. Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vi välkomnar olika livserfarenheter och bakgrunder till tjänsten och vår arbetsplats.


Villkor

Tillsvidareanställning, som inleds med sex månaders provanställning. Som en del av introduktion kommer du få möjlighet att jobba parallellt med nuvarande ekonomichef under en period.

Vid anställning ska ett utdrag ur belastningsregistret uppvisas, enligt Lagen om belastningsregister (2013:852). Tänk på att det kan ta tid att få utdraget, så beställ i god tid.

Vi har semesterstängt 23/6-6/8. Frågor besvaras före och efter denna period.

Vi undanber kontakt från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Intervjuer kan komma att ske löpande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4151
Kontakt
  • Maria Hägglund, VD Regionteater Väst, maria.hagglund@regionteatervast.se
Facklig företrädare
  • Ulf Ökvist, Fackförbund Scen & Film Avd.28, ulf@regionteatervast.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-08-20

Tillbaka till lediga jobb