Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Neonatal

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vår verksamhet

Vi söker en vårdenhetschef till Neonatalavdelning Östra som är vår familjevårdsavdelning, för arbete i ett gemensamt chefskap.

På neonatalavdelningen vårdas förtidigt födda barn men även barn som av någon anledning är sjuka vid födelsen. Avdelningen har ett nära samarbete med förlossningsavdelningarna, och står alltid beredda om ett barn förväntas födas för tidigt, eller om det sker något akut i samband med förlossningen.  Avdelningen har 18 vårdplatser och i de flesta rummen vårdas barnen tillsammans med sina föräldrar.

Neonatal består av en intensivvårdsavdelning, en familjevårdsavdelning, en mottagning och neonatal hemsjukvård. Verksamhetens uppdrag innefattar neonatal länssjukvård för göteborgsbarn och avancerad neonatalintensivvård för barn i Västra Götalandsregionen och norra Halland. Neonatal hemsjukvård erbjuds främst till prematurfödda barn som efter sjukhusvistelse behöver fortsatt stöd i hemmet. På neonatalmottagningen följs barnen enligt ett nationellt uppföljningsprogram samtidigt som uppföljande sjukvårdskontakter kan samordnas till exempel med dietist, fysioterapeut och psykolog.

Om tjänsten

Som vårdenhetschef är du direkt underställd avdelningschefen, du har verksamhets-, ekonomi och personalansvar. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med din chefskollega leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen. Du initierar och utvecklar arbetssätt, verksamhet och medarbetare samt ansvarar för löne- och utvecklingssamtal med enhetens sjuksköterskor samt barn- och undersköterskor. Tillsammans och i samråd med avdelningschef och de övriga vårdenhetscheferna ansvar du för din del av vårdenhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska/sjuksköterska eller har annan högskole- eller

universitetsutbildning inom hälso- och sjukvårdsområdet som är relevant, samt erfarenhet från vårdarbete. Vi ser gärna att du är trygg i ditt ledarskap och har några års erfarenhet av arbete som ledare/chef. Har du genomgått chefs- eller ledarskapsprogram är det meriterande. Även erfarenhet av utvecklingsarbete samt att du har akademisk bakgrund såsom magister-, master-, eller forskarutbildning är meriterande. Arbetslivserfarenhet från neonatalvård alternativt intensivvård är till stor fördel.

Du känner ett stort engagemang för att patienter och föräldrar ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet, patientsäkerhet och resurseffektivitet. Du har god förmåga att arbeta tillsammans med medarbetare, kollegor och chefer för att uppnå våra mål. Dina styrkor är att skapa ett gott arbetsklimat, inspirera och leda andra för att uppnå resultat. En tydlig kommunikation och förmågan att analysera och förmedla budskap är viktiga egenskaper. Du är drivande och tar egna beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4011
Kontakt
  • Avdelningschef, Jennie Norlander, 0767-691173
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet Carina Deréus, 0700-824016
  • Kommunal, Irene Andrén, 0722-312755
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb