Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurologisektionen, Avdelning 135 Stroke

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Söker du en arbetsplats med stor omväxling och utmaning? Vår avdelning hanterar över 1000 akuta strokelarm per år och efterföljande utredning samt rehabilitering. Vi arbetar i multidisciplinära team och har som mål att utveckla såväl spets som genomgående kvalitet på avdelningen. Här utvecklas såväl vården som medarbetarna med fokus på nationella riktlinjer för strokebehandling.

Välkommen till Strokeenheten, Avdelning 135!

Vi på strokeenheten bedriver högspecialiserad vård med regionalt ansvar för Trombektomi och vi är den av Sahlgrenska Universitetssjukhusets tre strokeenheter som ansvarar för Trombolysbehandling. Sahlgrenska genomförde 343 trombektomier 2022, vilket är flest i Sverige och vi ligger i topp både gällande resultat och tider för tid till behandling.

Vi minskar många patienters lidande till följd av svåra strokesymtom och många patienter återfår förlorade förmågor vilket kan möjliggöra återgång i arbete. Enligt resultat från vårt landsomfattande kvalitetsregister Riksstroke så ligger vi i topp (mediantid) på att behandla strokepatienter! Vilket vi är oerhört stolta över.

Vår bredd är att vi vårdar och behandlar patienter som drabbats av en av våra vanligaste folksjukdomar, stroke. Varje år drabbas drygt 25 000 personer i Sverige, det är en var 17:e minut, dygnet runt. Att ha strokekompetens kommer du inte att ångra.

Kolla gärna på följande länkar för att få en inblick av vår vardag. 

”Vi har verkligen jagat minuter” | Sahlgrenskaliv

Här tas strokepatientens propp ut på 19 minuter – Sahlgrenska snabbast i Sverige

Vilka arbetsuppgifter ingår i din roll som sjuksköterska hos oss?

På avdelningen får du följa patientens väg från akutlarm till utredning, behandling och rehabilitering. Vi erbjuder ett varierat och spännande arbete där den ena dagen inte är den andra lik.

Som sjuksköterska arbetar du i team tätt ihop med undersköterska, fysioterapeut, arbetsterapeut, logoped och läkare. Teambaserad strokeenhetsvård förbättrar utfallet för våra patienter och ger möjlighet till ett gott kunskapsutbyte i personalgruppen.

Detta erbjuder vi dig

Vi välkomnar både erfarna och nyutexaminerade sjuksköterskor. Alla nyanställda erbjuds en strukturerad introduktion, individuellt utformad efter dina behov och du tilldelas en mentor. För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs och känner sig trygga på vår arbetsplats. Det du inte kan när du kommer, det lär vi dig!

Viktigt är också att kunna erbjuda tid för kompetensutveckling och arbetstider som ger förutsättningar för ett hållbart yrkesliv som sjuksköterska över tid.

Alla medarbetare går strokekompetensutbildning och deltar i avdelningens interna föreläsningar som ett led i vårt förbättringsarbete.

På avdelningen finns samordnare, vårdplaneringssköterska, receptarie samt strokeplatskoordinator.

Om dig

  • Vi söker dig som är legitimerade sjuksköterska.
  • Du trivs med att arbeta tillsammans i team och har en god kommunikationsförmåga samtidigt som du är en problemlösare som vill växa i din yrkesroll.

Tillsammans skapar vi en trivsam arbetsplats, utvecklas inom vårt uppdrag och arbetar aktivt för att nå toppresultat inom vår specialitet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Låter detta intressant? Tveka inte! Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3947
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Eva Axelsson, 070-0852629
  • Vårdenhetschef, Matilda Errind Arvgård, 073-8666362
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Nicklas Modig , 076-9402885
Publicerat 2023-05-23
Sista ansökningsdag 2023-06-06

Tillbaka till lediga jobb