Koncernkontoret, Koncernstab Kansli och säkerhet, Enhet Juridik

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en regionjurist med placering på Enhet Juridik inom Koncernkontoret. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag

Är du en skicklig jurist som vill bidra till samhällsnytta och vara med i utvecklingen av Västra Götalandsregionens framtid? Stimuleras du av att lämna juridiska råd i stora projekt i framkanten av den tekniska utvecklingen inom digitalisering, forskning och innovation? Vill du jobba tillsammans med kunniga och drivna kollegor där vi värdesätter balans i livet? Då ska du söka dig till oss.

Enhet Juridik inom Koncernkontoret i Västra Götalandsregionen arbetar dels med att tillvarata Västra Götalandsregionens intressen i rättsliga frågor, dels med att lämna kvalificerad juridisk rådgivning till Västra Götalandsregionens olika verksamheter.

På enheten finns ca 15 tjänster där de flesta är regionjurister. Centrala rättsområden för Västra Götalandsregionens verksamheter är förvaltningsrätt, kommunalrätt, offentlig upphandling, hälso- och sjukvårdsrätt, avtalsrätt, och digitaliseringsjuridik.

Vi söker nu en regionjurist att arbeta brett med de frågor som förekommer på enheten med möjlighet att fördjupa sig inom något av våra centrala rättsområden.

Arbetet som regionjurist innebär att du är ett kvalificerat juridiskt expertstöd till Västra Götalandsregionens verksamheter. Du kommer att möta ett omväxlande arbete kopplat till regionens varierande uppdrag. Förutom att bidra med juridisk rådgivning i stora utvecklingsprojekt kommer du att arbeta med att lösa kniviga ärenden och ta fram skrivelser och information med juridiskt innehåll.

Vad kan vi erbjuda dig?

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Du får möjlighet att arbeta med komplexa projekt som har stor betydelse för samhället tillsammans med andra kompetenta medarbetare inom olika professioner. Du kommer att ingå i en arbetsgrupp av andra regionjurister med olika expertområden och mötas av varierande och breda juridiska frågeställningar. Arbetet möjliggör ett kollegialt utbyte och sammanhang för kompetensutveckling.

För att lyckas i rollen behöver du

Vi söker dig som förutom juristexamen har flera års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete med något av de rättsområden som enheten arbetar med, antingen på domstol, advokatbyrå, som bolagsjurist, vid en myndighet eller annan större organisation.

Som person är du initiativrik och drivande med hög integritet. Förutom goda juridiska kunskaper och förmåga att arbeta effektivt och självständigt ställs höga krav på att du är lyhörd och flexibel och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du arbetar prestigelöst i samarbete med andra och kommunicerar på ett förtroendefullt sätt i olika sammanhang. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Individuell lönesättning.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Placeringsort: Göteborg eller Vänersborg.
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3738
Kontakt
  • Lina Kolsmyr, chefsjurist, 072-2103283
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
  • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
  • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb