Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 81 och 82 Psykiatri

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Vi är en specialistpsykiatrisk akutvårdsavdelning som riktar sig mot Affektiv mottagning I och II samt Mottagning för personlighetssyndrom. Avdelningen har 15 vårdplatser för utredning och behandling av patienter med djupa depressioner, ångest, personlighetssyndrom, neuropsykiatriska tillstånd och svåra krisreaktioner. Hos oss arbetar skötare, sjuksköterskor, kurator, vårdbiträden och läkare tillsammans med meningsfullt och hälsofrämjande arbete med patienten i fokus!

Avdelningen har en hälsofrämjande profil och arbetar för att erbjuda ett brett spektrum av behandlingar. I såväl utrednings- som behandlingsarbetet eftersträvas ett nära samarbete med närstående.

Relaterat till det täta samarbetet med kommunala parter och externa myndigheter erbjuds all omvårdnadspersonal även utbildning i rutiner och förfarande för samverkan för at vi ska kunna tillgodose en säker utskrivning av patienter från slutenvård. 

Vad erbjuder vi dig?

All personal hos oss erbjuds kompetensutvecklande utbildningar och utvecklingsmöjligheter för att tillgodose att vår verksamhet fortsätter att utvecklas till det bättre!

Som kurator företräder du kompetensen kring samverkansfrågor utifrån ett psykosocialt perspektiv. Med helhetssyn och genom att du håller dig uppdaterad kring gällande lagstiftning är du med och utvecklar samarbetet i den psykiatriska heldygnsvården. Vi ser det som positivt om du har ett intresse för förbättringsarbeten och vill erbjuda dig att vara med oss i utvecklingsarbetet av den psykiatriska heldygnsvården!

Arbetsuppgifter

Som kurator är du avdelningens specialist i psykosociala frågor, du arbetar övergripande och har en samordnande funktion i olika samverkanssammanhang.

Det psykosociala arbetet berör såväl patienter som anhöriga och du arbetar förebyggande för barns hälsa genom barnorienterande samtal.

Fokus i arbetet ligger i första hand på bedömning, utredning och stöd för att hjälpa patienten i svåra psykosociala situationer med stöd av Lag (2017:612) om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård. Du kommer även kunna erbjuda behandlande och stödjande samtal för patienter och deras anhöriga.

Som kurator har du ett nära samarbete med läkare och omvårdnadspersonal på avdelningen men har även förmågan att arbeta självständigt. Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv där samverkan med primärvård, öppenvård, socialtjänst och övriga parter genomsyrar arbetet. Du har god kunskap om hälso- och sjukvårdslagstiftning, socialrätt och socialförsäkringar.

Om dig

Vi söker dig som är färdigutbildad socionom. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv och ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i svenska språket. Att du har ambitionen att kompetensutvecklas inom psykiatrisk sjukvård. Det är meriterande om du har klinisk erfarenhet av arbete på allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning och/eller tidigare arbetat inom socialtjänst med inriktning mot socialpsykiatri.

Vi värdesätter egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet, förmåga att strukturera, planera, organisera och prioritera arbetet på ett sätt som är gynnsamt för uppdraget. Du är utvecklingsorienterad och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp. Vi värdesätter att du tycker att det är positivt och intressant med förändringsarbete. Vi värdesätter också att du med öppenhet i ditt bemötande bidrar till ett trivsamt arbetsklimat och god patientvård. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser gärna att du är legitimerad hälso-och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. 

Vi begär utdrag ur belastningsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast - 2023-10-31
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3576
Kontakt
  • Vårdenhetschef Ulrika Berrio Garcia, 0700-824590
  • Sektionsledare Marika Holmefalk, 0700-205990
  • Sektionsledare Lisbeth Alvefelt, 0735-997147
Facklig företrädare
  • Akademiförbundet SSR, Git Olofsson, 0722-063558
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-16

Tillbaka till lediga jobb