Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Projekt och utveckling

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vi behöver nu förstärka vår kravgrupp med ytterligare en kravanalytiker med gedigna kunskaper inom kravhanteringsområdet.

Ditt uppdrag
Som kravanalytiker i Västra Götalandsregionen är du ansvarig för att ta fram en kravspecifikation vid nyanskaffning och vidareutveckling av IT-lösningar inom regionens alla verksamheter, detta oftast i form av upphandling av standardsystem, men det kan också vara vid egenutveckling eller i förvaltningsteam. Du arbetar i nära samarbete med verksamheten, inköpare, arkitekter och övriga roller i projekt och uppdrag. Du är också länken mellan verksamheten/beställaren och leveransorganisationen för IT, samt vidare ut mot våra leverantörer.
Du bidrar med din förmåga att leda och koordinera insamling och vidareförädling av krav, och hanterar på ett professionellt sätt krav och önskemål från olika intressenter genom att föra en konstruktiv dialog. Ibland kommer du också att vara delaktig i verksamhetsmodellering som lägger grunden för kravarbetet.
Du kommer att vara delaktig i att vidareutveckla och förbättra vår kravhanteringsprocess och våra arbetsmetoder inom kravhantering. Du kommer även agera rådgivare/mentor inom kravhantering för projekt och uppdrag som inte har en egen kravanalytiker.
Som kravanalytiker tillhör du enheten Krav och test. Din roll kommer att innebära många kontaktytor. Vi vill att du som söker har passion för kravhanteringsarbetet, tycker om att processleda och att utbilda.

Vad kan vi erbjuda dig?
Du kommer som kravanalytiker att ingå i vår kravgrupp med erfarna kravanalytiker och får möjlighet att arbeta för en strukturerad och kvalitativ kravhantering i olika projekt.
Vi införde våra riktlinjer för kravhantering 2018 och vi har kommit en bit på väg. Just nu tar vi nästa steg genom att införa Azure DevOps med ModernRequirements4DevOps som regionens krav- och testverktyg. Verktyget kommer också att innehålla ett repository för återanvändbara krav, kallat kravbiblioteket. Vi arbetar även med att utforma vår kravhanteringsprocess till att bli agil. 
Vi är inne i en mycket utvecklande fas och det är precis rätt tid att komma in i teamet för att få möjligheten att vara med på en spännande och kul resa de kommande åren.
Ditt arbete är huvudsakligen baserat på ett av våra kontor i Mölndal, Skövde eller Vänersborg och utifrån verksamhetens förutsättningar finns det möjlighet att kombinera med arbete på distans. Arbetet kan innebära resor inom regionen.

För att lyckas i rollen behöver du ha erfarenhet av:

 • kravanalys och dokumentation av både funktionella och icke-funktionella krav med inriktning mot IT-lösningar i stora komplexa organisationer
 • kravområdet avseende metoder, processer, modeller, dokumentation och spårbarhet
 • att förmedla kunskap om kravhantering inom en organisation
 • kravuppföljning och validering med fokus på informationssäkerhet
 • att kommunicera med verksamhet och leverantörer rörande krav och IT-system
 • att facilitera och leda workshops
 • agil kravhantering

Meriterande är även:

 • Certifiering REQB eller IREB i kravhantering
 • Erfarenhet av IT Service Management-modellen ITIL
 • Praktisk erfarenhet av ledande krav- och testverktyg
 • Erfarenhet av kravarbete inom offentlig förvaltning
 • Erfarenhet av agila arbetssätt
 • Akademisk examen, gärna inom systemvetenskap, eller likvärdig kunskap

Ditt huvudsakliga fokus i arbetet som kravanalytiker är att skapa värde för användarna.
Det är av stor vikt att du har förmåga att ställa rätt frågor för att få en bra förståelse för användaren och användarens behov samtidigt som du är noggrann och kvalitetsinriktad.
Vi eftersträvar en hög servicenivå och ett professionellt, ödmjukt förhållningssätt. Som person är du engagerad, drivande, nyfiken och söker den information du behöver för att komma vidare i ditt arbete. Du är också intresserad av att lära dig nya saker, mån om att utveckla din kompentens inom ditt ansvarsområde och generös med din kunskap. Eftersom både omvärlden och organisationen är komplex och föränderlig krävs det att du trivs med att samarbeta likväl som självständigt arbete. Du är effektiv i din kommunikation och gillar att leda arbetet framåt. Du ska även ha goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.
Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.
Läs gärna vidare om våra förmåner och vår verksamhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal, Skövde, Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3396
Kontakt
 • Christer Lindholm, Kravanalytiker, 0700-206488
 • Camilla Ilvered, Enhetschef, 0704-090612
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 0738-048765
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Tillbaka till lediga jobb