Sahlgrenska Universitetssjukhuset , BUP Slottis Korttidsvårdsavd

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Hej, vad roligt att du läser det här! Vi som jobbar på Slottis vill gärna beskriva vad vi jobbar med och du som läser detta är förhoppningsvis lika intresserad som vi av att vara med och förbättra våra barn- och ungdomars psykiska hälsa och livskvalitet. 

Slottis är en vårdavdelning där vi behandlar och utreder barn och unga upp till 18 år med varierande psykiatrisk problematik såsom depression, ångeststörningar, olika neuropsykiatriska tillstånd och ätstörningsproblematik. Vi erbjuder heldygnsvård, måndag-fredag och har således stängt på helgen. Slottis är en korttidsvårdsavdelning där vårdtiden varierar från cirka fyra veckor till fyra månader. Vi har totalt sju vårdplatser varav två är för akut vård och övriga fem är för planerad vård via remiss. Vi arbetar utifrån ett kognitivt förhållningssätt med psykopedagogiska inslag. Du kommer att ingå i ett tvärprofessionellt team med bland annat sjuksköterska, psykolog, skötare, kurator och specialistläkare.

Vad kommer ingå i ditt arbete?

Som sjuksköterska hos oss kommer du samarbeta inom teamet samt med närstående, andra vårdenheter och sjukhuslärare. Du ansvarar för sjuksköterskeuppgifter såsom läkemedelshantering och dokumentation. Vi arbetar personcentrerat och du kommer vara kontaktperson åt ett antal patienter. Arbetet är till stor del relationsskapande, motiverande och psykoedukativt. I de behandlande insatserna kan det ingå exempelvis exponering, färdighetsträning, måltidsstöd med mera. Vi äter samtliga måltider pedagogiskt med patienterna och maten lagas av vår kokerska.

Som ny medarbetare kommer du att få en individuellt anpassad introduktion utifrån dina erfarenheter. Vi vill att du ska känna dig trygg med att kunna ställa frågor. Vi är vana vid att bolla mycket med varandra. Vi erbjuder handledning, självskydd och annan relevant utbildning.

Hoppas att du kan vara den vi söker!

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du tidigare har erfarenhet av arbete med barn- och ungdomar inom psykiatrin. Viktigast är att du liksom vi har ett stort intresse för att jobba med målgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du behöver kunna förmedla stabilitet och lugn, ha mod att närma dig patienter utifrån deras behov och skapa förtroende. Förmåga att kommunicera, samverka och samarbeta i team är centralt.

Vi kommer göra urval och göra urval löpande under ansökningstiden. Välkommen att söka!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3366
Kontakt
  • Vårdenhetschef Therése Borgelöv , 031-3435265/0700852854
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carl Beijbom , 031-3435250
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb