Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Psykiatrisk akutmottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Psykiatriska akutmottagning betjänar den samlade vuxenpsykiatrin på SU. Vi är placerade på Östra sjukhuset. Patientgruppen har akuta psykiatriska besvär och är i behov av omedelbart ställningstagande för ett adekvat omhändertagande antingen i form av psykiatrisk heldygnsvård, psykiatrisk öppenvård eller uppföljning via vårdcentral. I akutens uppdrag ingår även ECT-verksamheten, Konsultläkarfunktionen, Självskyddsenheten samt Psykiatriambulansen. Arbetsgruppen består av 46 medarbetare. 

Arbetsuppgifter

Vi söker en sjuksköterska med intresse för akutpsykiatri och beroendemedicin och med erfarenhet att arbeta såväl självständigt som i team. Som ledningssjuksköterska är du arbetsledare för kollegor och skötare. Du arbetar tillsammans med och nära såväl primärjourer som bakjourer. I rollen ingår mycket kontakter med ambulans, andra akutmottagningar, Socialtjänst, polis, NTE och mottagande vårdavdelningar. Viss telefonrådgivning gentemot 1177 ingår. I ditt ansvar ingår att prioritera och omprioritera patienter inför läkarbedömning liksom att prioritera samtal från avdelningar till primärjour. Du skall säkerställa ett jämt flöde och att patienterna är optimalt triagerade inför läkarbedömning. Arbetet erbjuder snabba tempoväxlingar och kräver såväl flexibilitet som förmåga att delegera. Du skall verka för och bidra till ett gott samarbetsklimat mellan akutens medarbetare.

Att handleda studenter, aktivt delta i förbättringsarbeten och på sikt introducera nya medarbetare och ta dig an mer kvalificerade arbetsuppgifter är en viktig och självklar del i din yrkesutveckling. Verksamhetsområdet erbjuder mycket goda villkor för fortbildning och vidareutbildning i din yrkesroll.

Arbetet kräver att du är trygg i din arbetsledande funktion och kan delegera arbetsuppgifter. Det krävs att du besitter en väl vitsordad samarbetsförmåga. Du skall vara intresserad av såväl administrativa som medicinska uppgifter. Har du specialistsjuksköterskeutbildning i psykiatri ses det som meriterande. Vi kommer att säkerställa att du får en längre tids bredvidgång samt internutbildning i arbetsledning. 

Psykiatriska akutmottagningen har ett lönetillägg på 4000 kronor i månaden för sjuksköterskor fram tills 230831.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2489
Kontakt
  • Linnea Sjöbol, Vårdenhetschef, 031-3436907
  • Simon Lindguss, TF Vårdenhetschef, 031-3436283
Facklig företrädare
  • Gustaf Ahlqvist, Vårdförbundet, 0722-074188
Publicerat 2023-03-24
Sista ansökningsdag 2023-04-20

Tillbaka till lediga jobb