Naturbruksförvaltningen, Axevalla Hästcentrum

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Vill du vara med och utveckla en hästverksamhet där utbildning och forskning bidrar till att utveckla framtidens hållbara hästnäring och utbilda framtidens yrkesverksamma inom häst

Beskrivning

På Axevalla hästcentrum mellan Skara och Skövde finns allt du kan önska dig i hästväg. På Axevalla hästcentrum kan man läsa Naturbruksprogrammet inriktning hästhållning med yrkesutgångarna ridsport, travsport och islandshästsport. Just nu pågår nybyggnation av ny utbildningsanläggning/skola anpassad för hästutbildning. Läs mer om det här Nya Axevalla Hästcentrum – klart 2024 - Axevalla Hästcentrum (vgregion.se) Som skola arbetar vi aktivt mot olika idrottsförbund, Svensk Travsport, Svenska Ridsportförbundet och Svenska Islandshästförbundet. Vi är ett certifierat Kvalitetsmärkt Hästgymnasium enl. HYNs krav.

Vår målsättning är att alla elever ska nå så långt som möjligt i sitt lärande. Vi vet att en duktig, erfaren, nyfiken lärare med positiva förväntningar på eleverna i undervisningen gör skillnad. Vi ska förbereda eleverna inför arbetslivet eller vidare studier och din största uppgift är att leda eleverna dit. 

Till vårt team på Axevalla söker vi dig som vill jobba med utbildning och kompetensuppdrag inom hästnäringen. Som sökande till oss ges du en unik möjlighet att jobba i ett team där du utvecklas både professionellt och personligt. Du jobbar med framtidens yrkesmänniskor inom hästnäringen.

Arbetsuppgifter

 • Sedvanliga arbetsuppgifter för yrkeslärare inklusive APL-arbete.
 • Undervisning på framför allt gymnasienivå. Men vuxenutbildning, Yrkeshögskola och uppdragsutbildningar kan förekomma.
 • Du kommer att ingå i ett arbetslag och därmed ansvara för i arbetslaget förekommande arbetsuppgifter.
 • Skötsel och drift av hästar och hästanläggning.

Kvalifikationer:

 • Ridlärare/Instruktör/Tränarutbildning.
 • Yrkeslärarutbildad eller erfarenhet av att arbeta som yrkeslärare.
 • Goda kunskaper i ridning och i hästhållning (Ridprov kan komma att genomföras).
 • Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande:

 • BE-körkort alt utökat B96.

Villkor
Vikariat under perioden 230801-240614 med 100 % sysselsättningsgrad, semestertjänst. Möjlighet till förlängning kan ev bli möjlig. Tillträde 230801. För att få en anställning inom våra verksamheter krävs ett utdrag ur belastningsregistret, du ansöker om ett via polisens hemsida. Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag och senast 23 april!

Vi ser framemot din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2022-12-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 20230801
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2487
Kontakt
 • Nicklas Dahlqvist, 070-0825634
Facklig företrädare
 • Ingrid Sahlqvist, 0700-816590
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-23

Tillbaka till lediga jobb