NU-sjukvården, Område I, Hematologi, hud och infektionssjukvård

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Här finns möjligheten för dig som mer aktivt vill arbeta med patientsäkerhet och verksamhetsutveckling i NU-sjukvården!

NU-sjukvården organiserar nu utveckling- och patientsäkerhetsarbetet i en ny spännande form. I hela NU-sjukvården kommer särskilda funktioner arbeta med dessa frågor.

Det nya arbetssättet innebär att det på sjukhusövergripande nivå och i alla områden finns utvecklingsledare som har en strategisk roll. Nytt är att varje verksamhet utser utvecklings- och patientsäkerhetsamordnare som tillsammans med verksamhetschef arbetar med dessa frågor. På varje enhet utses patientsäkerhetsombud. På detta sätt ges en struktur som hänger ihop inom hela sjukhuset.     

Nu söker hematologi, hud och infektionsverksamheten en utveckling-och patientsamordnare för tillträde till sommaren 2023.

Hematologi, hud och infektion
Hematologi, hud och infektionssjukvård bedriver verksamhet inom såväl öppenvård som slutenvård. Hudmottagningen bedriver en stor öppenvårdsverksamhet i Uddevalla, med drygt 15 000 besök per år. Hematologen har en mottagning och en dagvård i Uddevalla och slutenvård på avdelning 61 på NÄL. Avdelning 61 har för närvarande 16 vårdplatser och är en blandad avdelning för hematologi och infektion. Infektionskliniken har sin verksamhet på NÄL med en mottagning inklusive sprututbytesverksamhet och en slutenvårdsavdelning, avdelning 27 med 24 vårdplatser. Utöver dessa enheter har verksamheten en omfattande konsult- och jourverksamhet på IVA, akutmottagningen och de flesta övriga vårdavdelningar inom NU-sjukvården.

Om tjänsten
Som utveckling- och patientssäkerhetsamordnare (UPS) arbetar du i nära samarbete med verksamhetschef med utveckling- och patientsäkerhetsfrågor inom verksamheten.

Arbetet innebär att stödja verksamhetschefen när det gäller förbättringsarbeten, avvikelsehantering, analys av utdata samt uppföljning utifrån kvalitetsmål. Du blir en kunskapsbärare av omvårdnadsrutiner, medicinska riktlinjer och kommer ha en stödjande och rådgivande roll inom verksamheten. Som utveckling- och patientsäkerhetssamordnare kommer du delta på verksamhetsledningar samt vara med och introducera nya chefer och medarbetare i organisationen. Du ingår i ett nätverk av UPS och andra funktioner som arbetar med dessa frågor, och kommer få löpande information och utbildning. 

Kvalifikationer
Du har med fördel god erfarenhet från hälso- och sjukvård. Du är genuint intresserad av att utveckla och förbättra vården. Förändringsarbetet kommer ske både genom att utveckla rutiner och riktlinjer, men lika mycket genom att förändra våra attityder och vanor, metoder och arbetssätt.

I ditt arbete kommer du ibland möta patienter, anhöriga och medarbetare som på olika sätt erfarit avvikelser och ibland är missnöjda. Det är av vikt att du är van och bekväm med att möta människor i kris. Du behöver tycka om att hålla flera bollar i luften samtidigt, och ha ett sinne för att organisera och hantera många samtida parallella processer. Du tycker om att utbilda andra och har en god kommunikativ förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Tjänsten utgörs av en heltid, där del av tjänst kan innebära kliniskt arbete i din grundprofession. Du har lämplig bakgrund och erfarenhet från kliniskt vårdarbete eller vårdadministration.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2340
Kontakt
  • Erika Axelsson, Verksamhetschef, tel.010-4355287
Facklig företrädare
  • Vårdförbundets kansli, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb