Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Kungshöjd

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss 

Vår enhet barn- och ungdomspsykiatrisk mottagning (BUP) Kungshöjd är en del av verksamhetsområdet Neurologi, Psykiatri Barn. Öppenvårdens uppdrag är att utreda och behandla barn och ungdomar upp till 18 år med (måttlig till) allvarlig psykisk ohälsa. Detta kräver såväl bred som djup kompetens och arbetet bedrivs tvärprofessionellt med psykologer, kuratorer, sjuksköterskor, vårdadministrativa sekreterare och läkare.

Vi är cirka 25 medarbetare som sätter stort värde på professionalitet och patientfokus. På mottagningen arbetar vi för en ökad tillgänglighet för vår målgrupp samt en bra arbetsmiljö. Vi trivs ihop och stöttar varandra i arbetet. Våran mottagning ligger centralt på Kungsgatan i Göteborg.

Arbetsbeskrivning 

Kuratorns arbete på mottagningen utgår från ett systemiskt synsätt. I det dagliga arbetet sker detta framförallt genom samverkan med närstående, samarbetspartners och vårdgrannar kring mottagningens patienter, samt genom familjebehandlande insatser för patienter och familjer. Även psykoedukativa insatser är en del av kuratorns arbetsuppgifter. Arbetet sker i samarbete med övriga professioner på mottagningen, med metoder samt förhållningssätt anpassade utifrån patientens behov.

Vi erbjuder extern handledning via Göteborgs Centrum för Kunskapsutveckling (GCK) utifrån ett systemiskt och narrativt förhållningsätt.  

Vem söker vi? 

Vi söker dig som har gått socionomprogrammet och med erfarenhet av arbete med barn och unga med psykisk ohälsa. Meriterande är om du är legitimerad hälso- och sjukvårdskurator eller kommer få din legitimation under övergångsperioden. Meriterande om du har en grundläggande psykoterapiutbildning (steg 1), gärna med systemisk och familjeterapeutisk inriktning.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-07
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2257
Kontakt
  • Enhetschef, Michelle Nielsen, 070-5788496
Facklig företrädare
  • Akademikerförbundet SSR, Git Olofsson, 072-2063558
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-04-30

Tillbaka till lediga jobb